ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Σοκάρουν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων για τα θύματα (μεταξύ τους και παιδιά) – «Λιμοκτονούσαν» και είχαν θάνατο «βασανιστικό»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
766
Μέγεθος γραμμάτων

Ανα­τρι­χια­στι­κή είναι και η δια­πί­στω­ση  ια­τρο­δι­κα­στού, που υπο­βλή­θη­κε πριν λίγες ημέ­ρες στον ανα­κρι­τή, για μία ακόμη  πε­ρί­πτω­ση που αφορά 72χρονο ασθε­νή, η  οι­κο­γέ­νεια του οποί­ου έχει δη­λώ­σει πα­ρά­στα­ση πο­λι­τι­κής αγω­γής στην υπό­θε­ση μέσω του γνω­στού ποι­νι­κο­λό­γου Αλέξη Κού­για.

Σοκ προ­κα­λούν οι δια­πι­στώ­σεις της ια­τρού-πα­θο­λο­γο­α­να­τό­μου που διο­ρί­στη­κε ως πραγ­μα­το­γνώ­μο­νας από τον ανα­κρι­τή που χει­ρί­ζε­ται την δι­κο­γρα­φία για τον απο­κα­λού­με­νο «ψευ­το­για­τρό» . Όπως κα­τα­λή­γει στο πό­ρι­σμά της, το οποίο απο­κα­λύ­πτει η Realnews, και στις 7 πε­ρι­πτώ­σεις που έχουν μπει μέχρι στιγ­μής στο «μι­κρο­σκό­πιο» του δι­κα­στι­κού λει­τουρ­γού, με­τα­ξύ αυτών και δύο παι­διών 14 και 16 ετών, οι ασθε­νείς όχι μόνο θα μπο­ρού­σαν να ζή­σουν αν συ­νέ­χι­ζαν να ακο­λου­θούν τις οδη­γί­ες των ια­τρών πε­ρισ­σό­τε­ρα χρό­νια, αλλά  θα είχαν και κα­λύ­τε­ρη ποιό­τη­τα ζωής. Και σε καμία πε­ρί­πτω­ση, όπως ση­μειώ­νει, δεν θα κα­τέ­λη­γαν   με «βα­σα­νι­στι­κό» και «επώ­δυ­νο» τρόπο, όπως και έγινε, λι­μο­κτο­νώ­ντας και περ­νώ­ντας τα πάν­δει­να μέχρι να ξε­ψυ­χή­σουν.

Ανα­τρι­χια­στι­κή είναι και η δια­πί­στω­ση  ια­τρο­δι­κα­στού, που υπο­βλή­θη­κε πριν λίγες ημέ­ρες στον ανα­κρι­τή, για μία ακόμη  πε­ρί­πτω­ση που αφορά 72χρονο ασθε­νή, η  οι­κο­γέ­νεια του οποί­ου έχει δη­λώ­σει πα­ρά­στα­ση πο­λι­τι­κής αγω­γής στην υπό­θε­ση μέσω του γνω­στού ποι­νι­κο­λό­γου Αλέξη Κού­για.

 

 

 

 

 

Ο θανών έπα­σχε από μία μορφή καρ­κί­νου που κατά την επι­στή­μο­να «… τεί­νει να γίνει μία ιά­σι­μη μορφή καρ­κί­νου και από ανί­α­τη ασθέ­νεια να με­τα­τρα­πεί σε χρό­νια νόσο…». Επει­δή ο συ­γκε­κρι­μέ­νος ασθε­νής, όπως ση­μειώ­νει, «εξα­πα­τή­θη­κε  από την εγκλη­μα­τι­κή δράση του , πεί­στη­κε ότι δεν χρειά­ζε­ται να προ­βεί σε χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση και ότι με την θε­ρα­πεία που του πρό­τει­νε…θα επέρ­χο­νταν η ίαση». Που όμως δεν επήλ­θε. Αντι­θέ­τως ο καρ­κί­νος έκανε με­τά­στα­ση, με τρα­γι­κό απο­τέ­λε­σμα τον θά­να­τό του, τον οποίο η επι­στή­μο­νας χα­ρα­κτη­ρί­ζει «αν­θρω­πο­κτο­νία».

 

«Λι­μο­κτο­νού­σαν»

Για τις 7 πρώ­τες πε­ρι­πτώ­σεις, η πα­θο­λο­γο­α­να­τό­μος-πραγ­μα­το­γνώ­μο­νας, κα­τα­λή­γει και αυτή σε ανα­τρι­χια­στι­κά συ­μπε­ρά­σμα­τα. Ει­δι­κό­τε­ρα, της ζη­τή­θη­κε από τον ανα­κρι­τή  να γνω­μο­δο­τή­σει στο εξής: «Αν η δια­κο­πή της ακο­λου­θού­με­νης έως τότε θε­ρα­πεί­ας των ασθε­νών, βάσει των πρω­το­κόλ­λων της ια­τρι­κής επι­στή­μης και η ακο­λου­θία της προ­τει­νό­με­νης από τον κα­τη­γο­ρού­με­νο θε­ρα­πεί­ας απο­τε­λού­με­νης από χο­ρή­γη­ση σκευα­σμά­των κάν­να­βης, βο­τά­νων, έλαιων και λοι­πών άγνω­στης σύ­στα­σης σκευα­σμά­των, ενέ­σεις, αυ­στη­ρή δια­τρο­φή κλπ, συ­νε­τέ­λε­σε αι­τιω­δώς στην πρό­κλη­ση του θα­νά­του τους ή στην επί­σπευ­ση του».  Και τα συ­μπε­ρά­σμα­τά της σο­κά­ρουν.

Για το 16χρονο αγόρι ση­μειώ­νει ότι  η πο­ρεία της υγεί­ας του μέχρι τον Αύ­γου­στο του 2016, υπό την επί­βλε­ψη των για­τρών, προ­χω­ρού­σε ικα­νο­ποι­η­τι­κά. «…Όμως, τον Σε­πτέμ­βριο του 2016 έγινε δια­κο­πή κάθε εί­δους θε­ρα­πεί­ας υπό τις εντο­λές του … Από τότε, ακο­λού­θη­σαν σχε­δόν πέντε μήνες με αυ­στη­ρό διαι­το­λό­γιο στα όρια της λι­μο­κτο­νί­ας με απο­τέ­λε­σμα ο ορ­γα­νι­σμός του να κα­ταρ­ρεύ­σει, δίχως σω­μα­τι­κές και ψυ­χι­κές δυ­νά­μεις και δίχως φυ­σι­κά την ορθή χη­μειο­θε­ρα­πεία και ακτι­νο­θε­ρα­πεία οδη­γού­με­νος μαρ­τυ­ρι­κώς πια στον θά­να­το τον Φε­βρουά­ριο του 2017…Ο θανών με τις τότε θε­ρα­πευ­τι­κές αγω­γές και πρω­τό­κολ­λα που εφαρ­μό­ζο­νταν θα μπο­ρού­σε να αρ­χί­σει ανο­σο­θε­ρα­πεία η οποία με βάση την βι­βλιο­γρα­φία θα είχε θε­α­μα­τι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα για τον εν λόγω τύπο νε­ο­πλα­σί­ας αλλά δυ­στυ­χώς δεν του δό­θη­κε η ευ­και­ρία. Με βάση την βι­βλιο­γρα­φία το προσ­δό­κι­μο ζωής των νε­α­ρών ασθε­νών όπως ο θανών, και με βάση την άρι­στη ως τότε πο­ρεία της νόσου, ανέρ­χε­ται του­λά­χι­στον σε έξι έτη και άνω διότι αντα­πο­κρι­νό­ταν τέ­λεια στις θε­ρα­πεί­ες που είχε υπο­βλη­θεί…»

Ανεκ­δι­ή­γη­τη συ­μπε­ρι­φο­ρά

Η επι­στή­μο­νας στο ση­μείο αυτό ανα­φέ­ρει πε­ρί­πτω­ση ασθε­νούς που έπα­σχε από την ίδια νόσο και επι­βί­ω­σε για 10 χρό­νια. Και συ­νε­χί­ζει: «η ανεκ­δι­ή­γη­τη συ­μπε­ρι­φο­ρά του απέ­να­ντι στον θα­νό­ντα φτά­νει στα όρια του μέ­νους. Η χωρίς κα­νέ­ναν εν­δοια­σμό για δια­κο­πή της σω­στής θε­ρα­πεί­ας από τα ογκο­λο­γι­κά ιδρύ­μα­τα, με εν­δε­χό­με­νο δόλο, προ­έ­βλε­πε σε νω­ρί­τε­ρο χρόνο το απο­τέ­λε­σμα του θα­νά­του, πλην όμως το απο­δέ­χτη­κε.»

 

Για  το 14χρονο κο­ρί­τσι που άφησε την τε­λευ­ταία του πνοή τον Οκτώ­βριο του 2017 ση­μειώ­νει: «Η πο­ρεία της μέχρι τον Αύ­γου­στο του 2016 ήταν πολύ καλή. Όμως, τον Σε­πτέμ­βριο του 2016 ανα­λαμ­βά­νει την όποια θε­ρα­πεία της ο ….. και επι­βάλ­λει την δια­κο­πή της κάθε θε­ρα­πεί­ας. Για τους επό­με­νους οχτώ μήνες η θα­νού­σα ακο­λου­θεί πολύ αυ­στη­ρό πρό­γραμ­μα δια­τρο­φής, με συ­νέ­πεια απώ­λεια βά­ρους, αγνώ­στου σύ­στα­σης σκευά­σμα­τα, ενέ­σεις, με βα­σα­νι­στι­κή πο­ρεία. Η θα­νού­σα απο­δυ­να­μώ­νε­ται σω­μα­τι­κά και ψυ­χο­λο­γι­κά. ..Μέσα σε αυτό το χρο­νι­κό διά­στη­μα υπέ­στη τέσ­σε­ρα επει­σό­δια ση­ψαι­μί­ας τα οποία ξε­πέ­ρα­σε γεν­ναία όπως γεν­ναία άντε­ξε ανα­ρίθ­μη­τες στιγ­μές πόνου και λι­μο­κτο­νί­ας. Η χο­ρή­γη­ση άγνω­στων σκευα­σμά­των – ενέ­σε­ων όπως και η αυ­στη­ρή δια­τρο­φή και η δια­κο­πή της εν­δε­δειγ­μέ­νης θε­ρα­πεία της συ­νε­τέ­λε­σαν αι­τιω­δώς στην πρό­κλη­ση του θα­νά­του όπως και στην επί­σπευ­ση του. ..Οι συ­νο­λι­κά 13 μήνες ήταν μαρ­τυ­ρι­κοί και ιδίως οι πέντε τε­λευ­ταί­οι της ζωής της κατά τη διάρ­κεια των οποί­ων πλή­ρως αδύ­να­μη με μη­δε­νι­κή ποιό­τη­τα ζωής, κα­τέ­λη­ξε τον Οκτώ­βριο του 2017…»

Στην πε­ρί­πτω­ση  76χρο­νου που δια­γνώ­στη­κε με αδε­νο­καρ­κί­νω­μα πα­χέ­ος εντέ­ρου και χει­ρουρ­γή­θη­κε τον Οκτώ­βριο του 2012 με εξαί­ρε­τη με­τεγ­χει­ρη­τι­κή πο­ρεία ακο­λου­θώ­ντας στη συ­νέ­χεια θε­ρα­πευ­τι­κή αγωγή, ανα­φέ­ρει: «Η πο­ρεία του θα­νό­ντα βαί­νει πολύ καλά ως τον Νο­έμ­βριο του 2014 που σε υπο­κεί­με­νο τυ­πι­κό έλεγ­χο ανευ­ρί­σκο­νται με­τα­στά­σεις… Υπο­βάλ­λε­ται σε αλ­λα­γή της χη­μειο­θε­ρα­πεί­ας με αι­σθη­τή κα­λυ­τέ­ρευ­ση. Η πο­ρεία του ήταν πολύ καλή το Νο­έμ­βριο του 2015 όπως και τον Ια­νουά­ριο του 2016 υπάρ­χει στα­θε­ρή ει­κό­να. Το Σε­πτέμ­βριο του 2016 ο …. άρ­χι­σε να του χο­ρη­γεί τα άγνω­στης σύ­στα­σης σκευά­σμα­τα καθώς και να τον υπο­βά­λει στην αυ­στη­ρή δια­τρο­φή. Ο θανών αρ­χί­ζει να κα­ταρ­ρέ­ει αρ­χι­κά σω­μα­τι­κά. Δίχως την σωστή ια­τρι­κή θε­ρα­πεία και με απα­ρά­δε­κτη δια­τρο­φή ο θανών χάνει στα­δια­κά τις δυ­νά­μεις του και δυ­στυ­χώς η νόσος επε­κτεί­νε­ται. Πλέον, αρ­χί­ζει και η ψυ­χο­λο­γι­κή κα­τάρ­ρευ­σή του. Ο …..πα­ρό­λαυ­τα δια­βε­βαί­ω­νε για την πολύ καλή πο­ρεία του θα­νό­ντα. Μετά από 6 απί­στευ­τα δύ­σκο­λους και βα­σα­νι­στι­κούς μήνες ο θανών κα­τα­λή­γει τον Μάρ­τιο του 2017. Η γνω­στή επι­μο­νή του …..να ακο­λου­θεί­ται η ανεκ­δι­ή­γη­τη δια­τρο­φή – λι­μο­κτο­νία καθώς και τα σκευά­σμα­τα που χο­ρη­γού­σε οδή­γη­σαν με άσχη­μο και βα­σα­νι­στι­κό τρόπο στον θά­να­το. Η νε­ο­πλά­σια με την οποία είχε δια­γνω­στεί προ­γνω­στι­κώς έχει εξαί­ρε­τη πο­ρεία. Με την ανά­λο­γη θε­ρα­πεία το προσ­δό­κι­μο ζωής ανέρ­χε­ται άνω των 8 – 10 ετών του­λά­χι­στον. Οι τε­λευ­ταί­οι έξι μήνες όπως και σε άλ­λους θα­νό­ντες ήταν το ίδιο μαρ­τυ­ρι­κοί λόγω χο­ρή­γη­σης αγνώ­στων σκευα­σμά­των…».

Αλλά και στις υπό­λοι­πες πε­ρι­πτώ­σεις η επι­στή­μο­νας κα­τα­λή­γει ότι οι ασθε­νείς θα μπο­ρού­σαν να ζή­σουν έως και 10 χρό­νια με σαφώς κα­λύ­τε­ρη ποιό­τη­τα ζωής, κι όχι περ­νώ­ντας τις τε­λευ­ταί­ες στιγ­μές της ζωής τους υπό συν­θή­κες βα­σα­νι­στι­κές. Όπως, στην πε­ρί­πτω­ση 35χρο­νης με καρ­κί­νο του μα­στού (ένας αντι­με­τω­πί­σι­μος στις πε­ρισ­σό­τε­ρες πε­ρι­πτώ­σεις καρ­κί­νος) που κα­τέ­λη­ξε όταν πέ­θα­νε να ζυ­γί­ζει 36 κιλά! Ή ενός 49χρο­νου που έπα­σχε από καρ­κί­νο του όσχε­ου. Αν και  δεν βρέ­θη­κε ο ια­τρι­κός του φά­κε­λος, η πραγ­μα­το­γνώ­μο­νας επι­ση­μαί­νει ότι «το εν λόγω καρ­κί­νω­μα είναι από τα πιο αντι­με­τω­πί­σι­μα και πλή­ρως ιά­σι­μα με άρι­στη ποιό­τη­τα ζωής.»

Πηγή: dikastiko.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.