Ειδήσεις

Ποινή κάθειρξης 6 ετών σε 62χρονο λογιστή

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 62χρονο λογιστή, που κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, παρά την αναπηρία του σε ποσοστό 80%, υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από εντολοδόχο.
Αθώος λόγω αμφιβολιών είχε κριθεί από τον πρώτο βαθμό στην ίδια υπόθεση ακόμη ένας κατηγορούμενος, συγγενής του, που εργάζεται στο ίδιο λογιστικό γραφείο, ο οποίος εφέρετο να είχε τελέσει από κοινού με τον πρώτο το αδίκημα της υπεξαίρεσης.
Ο κατηγορούμενος φέρεται συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2004 έως και 2008, με την ιδιότητά του ως λογιστής τουριστικής εταιρείας που εδρεύει στην Παλιά Πόλη να ιδιοποιήθηκε παράνομα χρηματικά ποσά που του καταβλήθηκαν τμηματικά από τον νόμιμο εκπρόσωπό της, κυρίως μέσω του δεύτερου κατηγορούμενου και συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των 29.549,67 ευρώ προκειμένου να τα καταθέσει στο Ι.Κ.Α., στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και στον Δήμο Ροδίων προς εξόφληση υποχρεώσεων και οφειλών της εταιρείας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του καταβλήθηκαν το χρονικό διάστημα από 28.09.2004 έως 27.11.2008 σε 31 περιστάσεις συνολικά 29.549,67 ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων του εντολέως του και εκείνος δεν τα απέδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες ως είχε υποχρέωση, αλλά τα ιδιοποιήθηκε.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου