Ατάκτως Ερριμμένα

Εν αρχή ήτο το χάος

Οι κυβερνώντες προσπαθούν να διαμορφώσουν τα ισοδύναμα. Γράφουν, σβήνουν, ρίχνουν διαρροές στα ΜΜΕ, τις μαζεύουν, βλέπουν αντιδράσεις, ξανασχεδιάζουν. Χάος. Ένα απίστευτο μπάχαλο.
Στη ΝΔ, δείτε τους τέσσερις υποψήφιους. Εδώ ο κόσμος χάνεται οι βαρκούλες της ΝΔ αρμενίζουν εκλογικά.
Καλοί μου άνθρωποι, σας έχει γυρίσει την πλάτη ο κόσμος και εσείς δεν καταλαβαίνετε, δεν ακούτε, δεν ενδιαφέρεστε, δεν σας νοιάζει.
Οσο περνάνε τα χρόνια το πιστεύω ολοένα και περισσότερο: έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Αλλά θα το πάω και ένα βήμα παραπάνω: έχουμε πολιτικούς που εκμεταλλεύονται την ψήφο του πολίτη, που παίζουν παιχνίδι στις πλάτες του λαού όντας οι ίδιοι ανίκανοι και επικίνδυνοι.
Γέρνουμε προς την Μυθολογία για παρηγοριά. Εμείς στην κλίνη του Προκρούστη να περιμένουμε έναν Θησέα να μας σώσει και οι κυβερνώντες με την Λερναία Ύδρα της «διαπραγμάτευσης» να προσμένει έναν Ηρακλή.
Και με την εκδοχή του μυθολογικού Χάους από την πένα του Τσιφόρου να ταιριάζει απόλυτα στο όλο σκηνικό:
« ‘Εξυσε λοιπόν το μούσι του ο Ησίοδος κι άρχισε να γράφει: «Εν αρχή ήτο το χάος». Πάντα είναι το χάος. Και παντού. Στην πολιτική, στις μυστηριώδεις δολοφονίες που πετάνε σφαίρες απ’ το παράθυρο και ρίχνουνε μπροστά ένα κομμάτι χάος να συγκαλύψουνε τη δουλειά, στα οικονομικά, στα μεγάλα τραστ και στα κεφάλαια των φουκαράδων, που κοιτάνε να βρούνε κατοστάρικο να πληρώσουνε τον δοσά… Από το χάος ξεπηδήσαμε κι έμεινε κατάλοιπο να μας παιδεύει μέχρι να ξαναγίνει χάος… ‘Ενα πράγμα που πρέπει να’ ναι σκοτεινό, πηχτό ή νερουλό, μυστηριακό και άγνωστο. ‘Αμα μάθουμε τι είναι, θα γίνουμε το ένα μας με το Θεό. Καλά και δεν το μαθαίνουμε…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου