Τοπικές Ειδήσεις

ΑΧΕΠΑ Ρόδου: Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και το Κυβερνοέγκλημα

Στα πλαίσια των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και μορφωτικών διαλέξεων που
πραγματοποιούνται στο τμήμα Hj-33 Rhodes της AHEPA 25 HELLAS, προκειμένου να ενημερωθούν κατάλληλα οι μαθητές και η κοινωνία της Ρόδου για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και το κυβερνοέγκλημα, διοργανώθηκαν την 4η και 5η Οκτωβρίου 2019, δύο σχετικές εκδηλώσεις με ομιλητή τον ειδικευμένο στη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος Υποστράτηγο ε.α. κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου.
Εστιάζοντας στον παράγοντα Παιδεία, η ΑΧΕΠΑ Ρόδου διοργάνωσε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 ομιλία για τους μαθητές του Λυκείου Γενναδίου σχετικά με τη σωστή χρήση του διαδικτύου. Ο κ. Παπαπροδρόμου ανέπτυξε στους μαθητές με επιτυχία το θέμα του, αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη σωστή και συνετή χρήση τουδιαδικτύου, κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών και ακολούθησε μια ιδιαίτερα
ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ομιλητής απάντησε σε διάφορες απορίες τους. Στους μαθητές διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό/φυλλάδιο με το σήμα της ΑΧΕΠΑ.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στον χώρο του Ε.Β.Ε.Δ., σε συνεργασία με το οποίο διοργανώθηκε η τελευταία ομιλία του κ. Παπαπροδρόμου με θέμα:
«Η Οικονομική Διάσταση του Κυβερνοεγκλήματος. Τάσεις και προτάσεις». Ο ομιλητής e-mail: aheparhodes@gmail.com ανέπτυξε το θέμα με εξαιρετική δεξιότητα, ήλκυσε το ενδιαφέρον και την προσοχή του ακροατηρίου του και ακολούθησε μια ιδιαίτερα επωφελής συζήτηση, με πολλές ερωτήσεις
από το κοινό, στις οποίες ο ομιλητής απάντησε λίαν κατατοπιστικά. Η ομιλία του εστιάστηκε στην ανάγκη κατάλληλης παιδείας από την παιδική ηλικία για την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος σε όλες τις διαστάσεις του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καμπούρης, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Δ. κ. Γιάννης
Πάππου, ο κ. Γιώργος Αντώνογλου, η Αντιεισαγγελέας Ρόδου κ. Γεωργία Γιαννακαρά, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου αντιπλοίαρχος κ. Ιωσήφ Παπαδάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Καληωράκης, πολλοί από τους οποίους απηύθυναν εγκάρδιο χαιρετισμό και συγχάρηκαν τους ΑΧΕΠΑΝΣ για την πρωτοβουλία τους.

To Δ. Σ του Hj-33 Rhodes της AHEPA

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου