Ειδήσεις

Υποδοχή από το Δήμο Ρόδου επισκεπτών χειμερινού τουρισμού‏

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου υποδέχθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15:00 και 16:10, στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου, τα δύο καταμαράν Aegean Cat και Marmaris Express από το Μαρμαρίς της Τουρκίας που μετέφεραν στη Ρόδο τους πρώτους 540 Γερμανούς, Σουηδούς, Αυστριακούς και Δανούς τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Ρόδο στο πλαίσιο του προγράμματος χειμερινού τουρισμού που υλοποιείται για τη χειμερινή περίοδο 2015-2016. Οι από θαλάσσης επισκέπτες του νησιού μας θα παραμείνουν στο νησί μας για δύο ημέρες στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου προγράμματος με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί της Ρόδου και τη μετατροπή της σε δημοφιλή χειμερινό τουριστικό προορισμό.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Τέρης Χατζηϊωάννου υποδέχθηκε εκ μέρους του Δήμου Ρόδου τους επισκέπτες της Ρόδου και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα προτείνοντάς τους δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί.
Στους επισκέπτες προσφέρθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και μελεκούνια. Στην αίθουσα του homeport στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη και γιορτινή. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού απάντησαν σε ερωτήσεις των επισκεπτών που αφορούν τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα που θα μπορούσαν να επισκεφθούν στη διάρκεια των δύο αυτών ημερών.
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου σε δήλωσή της τόνισε τα εξής: « Το πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα έχει ως στόχο την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015, περίπου 23.000 τουρίστες από διάφορες χώρες κυρίως της Δυτικής Ευρώπης θα έχουν επισκεφθεί τη Ρόδο ενώ στο διάστημα από τις 15 Ιανουαρίου έως 15 Απριλίου 2016 θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε άλλους 28.000 επισκέπτες. Η παρουσία τους θα τονώσει την αγορά της Ρόδου και θα στηρίξει την τοπική οικονομία σε μεγάλο βαθμό. Ο Δήμος Ρόδου έχει στο πλάνο του παρόμοιες δράσεις για το επόμενο διάστημα, όπως η προσπάθεια που ήδη καταβάλλεται από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου για προσέγγιση μαθητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας με στόχο την επαναφορά του Μαθητικού Τουρισμού στο νησί μας, μία προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2014».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Τέρη Χατζηϊωάννου, υποδέχθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου 142 ποδηλάτες που αφίχθηκαν στη Ρόδο με το πλοίο La belle de Adriatique σημαίας Βελγίου. Οι 128 από τους 142 ποδηλάτες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Καμείρου Σκάλας και με τα ποδήλατά τους διέσχισαν ολόκληρο το νησί. Στους επισκέπτες της Ρόδου μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για το νησί της Ρόδου και μελεκούνια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου