Τοπικές Ειδήσεις

Καθορίστηκαν οι χώροι για την προβολή των παρατάξεων

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου σύσκεψη των εκπροσώπων των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών, που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 με θέμα τον καθορισμό των χώρων που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο για την προβολή των παρατάξεων, των υποψηφίων καθώς και άλλων λεπτομερειών.
Στην σύσκεψη προήδρευσε η αντιδήμαρχος Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου μέλος της παράταξης του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, με την επωνυμία «Με Δύναμη για τη Ρόδο».
Η παράταξη του κ. Καμπουράκη, εκπροσωπήθηκε επίσης από τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ταρασλιά. Ο κ. Σάββας Καραταπάνης εκπροσώπησε τον συνδυασμό του Νίκου Γερονικόλα, «Αρχή Οργάνωσης για το Νησί μας».
Η παράταξη ΕΝ.Α. εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής της, Αλέξανδρο Κολιάδη και από τον κ. Βάιο Καλοπήτα. Τέλος, η κα Μαρία Χατζηγιάννη εκπροσώπησε τη δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση).
Οι κυρίες Ολυμπία Δημοπούλου και Βιβή Παπαδοπούλου εκπροσώπησαν την περιφερειακή παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» και από την παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη «Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Νότιο Αιγαίο», συμμετείχε στη σύσκεψη ο κ. Αντώνης Αποστολίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, από την παράταξη “Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο” του Νικηφόρου Παπανικόλα, συμμετείχε ο κ. Ηλίας Μπούκλας.
Η σύσκεψη διεξήχθη σε ήρεμο και συνεργατικό κλίμα. Αποφασίστηκε να μη στήσουν οι δημοτικές παρατάξεις παρά μόνο οι περιφερειακές περίπτερα απ΄όπου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό.
Όπως είπε ο κ. Ταρασλιάς, «το πολιτικό μήνυμα» των εκλογών θα διοχετευθεί μέσω των περιφερειακών παρατάξεων.
Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο να έχουν οι δημοτικές παρατάξεις περίπτερα, πέρα από τα εκλογικά τους κέντρα.
Επίσης σε επτά σημεία της πόλης θα υπάρχουν ταμπλό στα οποία θα αναρτηθούν από μία αφίσα κάθε δημοτικής ή περιφερειακής παράταξης με στόχο να αποφευχθεί η αφισορρύπανση καθώς μάλιστα βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής σεζόν.
Η δημοτική παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου θα στήσει το περίπτερό της στον πεζόδρομο δίπλα στο κατάστημα Καλαφατά.
Η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη θα στήσει το περίπτερό της στην Εθνική Τράπεζα, ενώ το περίπτερο της παράταξης Παπανικόλα θα βρίσκεται δίπλα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το περίπτερο της περιφερειακής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, θα βρίσκεται στην Πλατεία Κύπρου μπροστά στο κατάστημα Καστελλοριζιός.
«Η σύσκεψη κύλησε ομαλά. Διεξήχθη σε συνεργατικό και εποικοδομητικό κλίμα. Καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την προβολή των συνδυασμών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Σύμφωνα με το νόμο κάθε παράταξη μπορεί να έχει μόνο ένα περίπτερο. Πρότεινα μόνο οι περιφερειακές παρατάξεις να έχουν περίπτερα αφού το πολιτικό μήνυμα βγαίνει μέσω των περιφερειακών εκλογών.
Οι δημοτικές παρατάξεις δεν θα έχουν συνεπώς περίπτερο», είπε ο κ. Ταρασλιάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου