Ειδήσεις

Πλακιωτάκης: Δίνουμε σήμα επαναφοράς στην κανονικότητα με επιστροφές αντιτίμων εισιτηρίων

Στα μέτρα θωράκισης και ενίσχυσης των θαλάσσιων μεταφορών εσωτερικού, της κρουαζιέρας αλλά και των διεθνών πλόων που βάλλονται από τις συνέπειες της πανδημίας, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στην Βουλή.

Υποστηρίζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου που εμπεριέχονται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που συζητούνται για κύρωση στην Ολομέλεια, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε πως επαναφέρουμε από 1.9.2020 το ενωσιακό και εθνικό καθεστώς αναφορικά με τα δικαιώματα επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές εσωτερικού, στις μεταφορές των διεθνών πλόων και στην κρουαζιέρα, όσον αφορά σε τυχόν απαιτήσεις για επιστροφή αντιτίμου εισιτηρίων προς επιβάτες.

Voucher

Σε περιπτώσεις επιστροφών αντιτίμων εισιτηρίων προς επιβάτες εσωτερικών δρομολογίων, ο υπουργός ανέφερε πως “δίνουμε ένα σήμα επαναφοράς στην κανονικότητα” καθώς “με τη νέα ρύθμιση καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την έκδοση πιστωτικού σημειώματος, του γνωστού voucher, το οποίο θα έχει διάρκεια 18 μηνών”.

Αυτό, όπως εξήγησε ο υπουργός, αφορά σε μη προγραμματισμένα δρομολόγια για τη χρονική περίοδο από 25 Φεβρουαρίου 2020 έως 31.8.2020 λόγω της πανδημίας και για τις περιπτώσεις που επιβάτες δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω των περιορισμών στην κίνηση, ή δεν επιθυμούσαν να ταξιδέψουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως “κάνουμε πιο ελκυστικό το voucher, θεσμοθετώντας τη δυνατότητα μεταβίβασής του προς τρίτους, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση”.

Yachting

Αναφορικά με την διατήρηση και ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας στον κλάδο του yachting, ο υπουργός ανέφερε πως “με διάταξη παρέχεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να νοικιάσουν σκάφος, να το κάνουν χωρίς κανένα ενδοιασμό, αφού τους προσφέρουμε απόλυτη νομική ασφάλεια και προστασία”

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου