Ειδήσεις

Φόροι: Έρχονται ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη – Ποιοι και πόσο θα ωφεληθούν

Φορολογικές ανάσες αναμένεται να πάρει η μεσαία τάξη το 2021.

Ηκατάργηση για έναν χρόνο της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε συνδυασμό με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και τη νέα φορολογική κλίμακα που εφαρμόζεται για τα φετινά εισοδήματα θα φέρει το επόμενο έτος φοροελαφρύνσεις στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα και μερίσματα, αλλά και τους αγρότες.

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 25.000 ευρώ θα πάρουν φορο- ανάσα που θα φτάνει τα 426 ευρώ, ενώ το φορολογικό όφελος θα υπερβαίνει ακόμη και τα 1.000 ευρώ για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ. Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων του 2021 θα διαπιστώσουν ότι ύστερα από 10 χρόνια η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν θα βαραίνει τον λογαριασμό της Εφορίας ενώ θα έχει αποτυπωθεί και ο χαμηλότερος φόρος εισοδήματος που προκύπτει με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα. Έτσι για παράδειγμα ένας επαγγελματίας με ετήσιο καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ θα δει τη φορολογική επιβάρυνσή του να μειώνεται κατά 1.476 ευρώ. Επίσης και οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα τα οποία φέτος είναι κουρεμένα λόγω της πανδημίας δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορά αλληλεγγύης εφόσον τα εισοδήματά τους υπερβαίνουν τα 12.000 ευρώ.
Πηγή: real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου