Τοπικές Ειδήσεις

“Ο αγώνας της Νέμεσις και των τοπικών φορέων της Ρόδου δικαιώνεται .Ταφόπλακα στα σχέδια για τα 5 ελαφοκομεία πλατωνιών;”

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι προσπάθειες, οι στοχευμένες παρεμβάσεις και ο αγώνας της Ομοσπονδίας για να μην υλοποιηθούν οι απαράδεκτες αποφάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, να φυλακίσουν σε 5 ελαφοκομεία – κατ’ ευφημισμό αναφερόμενα ως πάρκα – την εμβληματική για το νησί, υπέροχη άγρια πανίδα των ελαφιών-πλατώνια, φαίνεται να δικαιώνεται, αφού το θέμα έχει παγώσει και καμιά ενέργεια εκ μέρους των ανωτέρω αρχών γίνεται.
Η αποκάλυψη της Νέμεσις, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν είχε συμφωνήσει με τις αποφάσεις της περιφέρειας και του Δήμου, όπως με σαφήνεια και γραπτά απάντησε το ΥΠΕΝ στη σχετική ερώτησή μας, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στα άνομα σχέδια των τοπικών αρχών.
Ταυτόχρονα όμως οι τοπικοί Φιλοζωικοί και Περιβαλλοντικοί φορείς, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρόδου και μέλος της Νέμεσις, η ομάδα Liber Life, o Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου και εκατοντάδες πολίτες έδωσαν ένα μεγάλο αγώνα, αρκετές φορές σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και έπαιξαν ένα εξ ίσου σημαντικό και καταλυτικό ρόλο στις θετικές μέχρι σήμερα εξελίξεις.
Η συγκυριακή αποκάλυψη του Ελαφοκομείου Ρόδου, τόπου τραγωδίας για εκατοντάδες ελάφια, φαίνεται να έβαλε τη ταφόπλακα στις de facto αδιέξοδες, αναποτελεσματικές, αντιπεριβαλλοντικές και αντιφιλοζωικές αποφάσεις Περιφέρειας και Δήμου.
Σε κάθε περίπτωση η Ομοσπονδία, που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς φορείς, επαγρυπνεί και παρακολουθεί το θέμα.
Η υπόθεση των όσων τραγικών αποκαλύφθηκαν για το Ελαφοκομείο έχει πάρει τη νομική, δικαστική οδό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ,
για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Αντι-Κυνήγι

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου