Ειδήσεις

ΜΟΤΙVATE-Συνεχίζονται τα βιωματικά εργαστήρια του Δήμου Ρόδου σε Λύκεια της πόλης

Στο πλαίσιο του έργου ΜΟΤΙVATE (Interreg-MED 2014-2020) που υλοποιεί ο Δήμος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11-05-2018, το 2ο Βιωματικό Εργαστήριο σε λύκεια της πόλης και συγκεκριμένα στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου, με τίτλο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Προωθώντας την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην Ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».
Το εργαστήριο συντόνιζαν από την πλευρά του Δήμου Ρόδου η κ. Μωραϊτου Παρασκευή, προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου και ο κ. Μωραϊτης Βασίλης, Προϊστάμενος του τμήματος Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τη συμμετοχή των μαθητών και καθηγητών του 1ης Λυκείου του 1ου ΓΕλ Ρόδου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε την κατανόηση του προβλήματος των αστικών μεταφορών, την ανάλυση της έννοιας Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα ενώ παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών από την Ευρώπη, την Ελλάδα και την ίδια την πόλη της Ρόδου. Οι μαθητές ενημερωθήκαν σχετικά με την δική τους συμμετοχή στην προώθηση της Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας και στη συνέχεια παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα του έργου (www.motivate.imet.gr) και η εφαρμογή ΜΟΤΙVATE PROJECT διαθέσιμη στο App Store και το Google Play (και στο site του Δήμου http://www.rhodes.gr/?p=16742 ). Οι μαθητές ανέπτυξαν τις απόψεις τους και συζήτησαν με τους ομιλητές στην συζήτηση που ακολούθησε.
Ανάλογη δράση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Ροδίων Παιδεία, με τη συμμετοχή των μαθητών των τάξεων της 1ης και 2ας Λυκείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου