Ατάκτως Ερριμμένα

Νέα από το “αριστεροχώρι”

 

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο σηματοδότησε τη δεύτερη και οριστική στροφή του πρωθυπουργού προς τον «πολιτικό ρεαλισμό». Η πρώτη ήταν πέρσι το καλοκαίρι. Αυτό άλλωστε απαιτεί και το νέο του πολιτικό ακροατήριο των σοσιαλδημοκρατών – κεντρώων στο οποίο απευθύνεται και μέσω του οποίου ελπίζει να μακροημερεύσει . Οι «αυταπάτες» περί σκισίματος των μνημονίων και άλλων σχετικών, έλαβαν τέλος, αφού πουλήθηκαν φτηνά πέρσι, στους κατοίκους του «αριστεροχωρίου». Σε άλλα νέα, διαβάζουμε ότι  ο κ. Xριστοδουλάκης, η κυρία Λούκα και άλλοι από το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να μπουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ίνα πληρωθεί το ρηθέν  του πρωθυπουργού «Το κόμμα πλέον απευθύνεται σε ευρύτερα ακροατήρια και όχι σε ένα αριστεροχώρι», σαν απάντηση σε ενοχλητική ερώτηση κάποιου συντρόφου του στην τελευταία πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε τι τύχη θα έχει στις επόμενες εκλογές το ευρύτερο ακροατήριο. Οι κάτοικοι του αριστεροχωρίου πάντως δεν έχουν δίλημμα «εμείς ή ο Κυριάκος» που θα προβάλει πονηρά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αν θα συνεχιστεί ο φενακισμός της Αριστεράς ή θα σταματήσει.

Υ.Γ. Πάντως, αυτό  ο Αριστοτέλης το ονόμασε «ετερογονία σκοπού» Αλλού θέλεις να πας και αλλού βρίσκεσαι. Την έννοια αυτή χρησιμοποιούσε συχνά ο πρόεδρος της ΕΔΑ Ηλίας Ηλιού για να επισημάνει ότι για άλλον σκοπό ξεκινάει ο αδαής πολιτικός και στο αντίθετο αποτέλεσμα καταλήγει, αν δεν έχει την απαραίτητη διαύγεια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου