Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη – Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Τη Σύμη, ενόψει των εργασιών που θα εκτελεστούν στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού, επισκέφθηκε εξαμελές κλιμάκιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, υπό τον πρόεδρο, Βασίλη Βαγιανάκη.

Το κλιμάκιο, στο οποίο μετείχε και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Μαρίκα Δεληγιάννη, είχε συνάντηση με το δήμαρχο Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα, τον οποίο ενημέρωσε για τα λιμενικά έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα στο νησί. Επίσης ετέθησαν και θέματα που αφορούν στην ασφαλή λειτουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι στο κεντρικό λιμάνι έχει αποφασιστεί να τοποθετηθούν πίλλαρ για την ηλεκτροδότηση των σκαφών αναψυχής, ενώ ξεκινά και η συντήρηση της λιμενικής υποδομής με το βάψιμο των δεστρών (κατασκευές που χρησιμεύουν για την πρόσδεση των σκαφών) και των κρίκων πρόσδεσης.

Άμεσα εργασίες ξεκινούν και στο νέο λιμάνι, στη θέση «Πέταλο».

Συγκεκριμένα, πρόκειται να τοποθετηθούν προσκρουστήρες στην υφιστάμενη ράμπα, νέα δέστρα πρόσδεσης σκαφών και θα συντηρηθεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Συνάντηση, τέλος, το κλιμάκιο είχε και με τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανορμίτη, πατέρα Αντώνιο, με τον οποίο το Λιμενικό Ταμείο συνεργάζεται για την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών που απαιτούνται, προκειμένου να συντηρηθούν οι  λιμενικές εγκαταστάσεις της Μονής.ΥΓ: Ο δήμαρχος Σύμης δώρισε στο κλιμάκιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μία μεγάλη ελληνική σημαία με τον Πανορμίτη, προκειμένου αυτή να κυματίζει στο λιμάνι της Ρόδου την 8η Μαϊου, κατά την 79η επέτειο από την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης των στρατευμάτων κατοχής Δωδεκανήσου στις συμμαχικές δυνάμεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου