Το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρά σε τριετή προγραμματισμό προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Συνολική αντιμετώπιση» των εργασιακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και νομοθετική ρύθμιση για το εργασιακό καθεστώς τωνσχολικών καθαριστριών προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προχωρά σε τριετή προγραμματισμό προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προτεραιότητα δίνεται στους νησιωτικούς και τους μικρούς απομακρυσμένους δήμους και γι’ αυτό ήδη έχουν κληθεί οι φορείς της αυτοδιοίκησης να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της πολιτικής που ασκείται τώρα και των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι ότι γίνονται στη βάση ενός σοβαρού προγραμματισμού για την κάλυψη πραγματικών, ζωτικών αναγκών που υπάρχουν και παρουσιάζονται από τους ίδιους τους ΟΤΑ», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε: «Με το νομοσχέδιο αυτό λύνουμε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών φορέων χαιρετίζουν αυτή την προσπάθεια».

πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ