Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, με εμβόλιμη προσθήκη στο πινάκιο του δικαστηρίου, λόγω κινδύνου συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, θα καθίσει σήμερα ο 45χρονος Ι. Α. του Ν., που αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους, παριστάνοντας τον αστυνομικό.
Ο 45χρονος είναι κατηγορούμενος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από την οποία το συνολικό όφελος υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για υπεξαίρεση.
Την 6η Απριλίου 2017 καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου από έναν μεσήλικα Ροδίτη ότι ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε γνωριστεί το έτος 2014, αφού του συστήθηκε ως αστυνομικός της Οικονομικής Αστυνομίας, τον έπεισε ότι θα τον βοηθούσε υπηρεσιακά για να διεκδικήσει το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, από ξενοδοχειακή εταιρεία που τον απασχολούσε.
Για τον συγκεκριμένο σκοπό του απέσπασε το χρηματικό ποσό των 416 ευρώ την 9η Μαρτίου 2016 προκειμένου να προμηθευτεί δήθεν το απαιτούμενο παράβολο.
Ο κατηγορούμενος μάλιστα παρέδωσε στο θύμα ένα πλαστό έγγραφο υποβολής αιτήματός του ενώπιον του Β1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου!!

Μέσω του συγκεκριμένου θύματος οι αστυνομικοί κανόνισαν ραντεβού με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να συζητήσει μαζί του για την πορεία της υπόθεσης του και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του, παριστάνοντας εκ νέου των αστυνομικό της Οικονομικής Αστυνομίας, τον προσήγαγαν.
Εξεταζόμενος ομολόγησε ότι το ως άνω έγγραφο ήταν πλαστό και στην πορεία ακολούθησε έλεγχος στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Εκεί, βρέθηκαν διάφορα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων είχαν πλαστογραφηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσομοιάζουν με γνήσια έγγραφα της Οικονομικής Αστυνομίας.
Βρέθηκε ακόμη ένα μεταλλικό σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε ξεκινήσει την δράση του από το έτος 2014 και προσποιούμενος είτε τον αστυνομικό της Οικονομικής Αστυνομίας είτε τον Ορκωτό Λογιστή, που εργάζεται για λογαριασμό της Οικονομικής Αστυνομίας, αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες με πρόσχημα την ρύθμιση φορολογικών ή εργασιακών υποθέσεων τους.
Απολογούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε παρίστανε τον αστυνομικό της Οικονομικής Αστυνομίας και τονίζοντας ότι ειναι γνωστή και η ιδιότητά του και το επάγγελμά του, στην μικρή κοινωνία της Ρόδου.
Επιπλέον, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπεξαίρεσε χρήματα, τονίζοντας ότι πράγματι είχε πρόθεση να καταθέσει χρήματα που του εμπιστεύθηκαν σε λογαριασμό στη Γερμανία, αλλά δεν μπόρεσε λόγω των capital controls.
Περαιτέρω αρνήθηκε ότι υπεξαίρεσε τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής στην οποία ήταν ταμίας, υποστηρίζοντας ότι είναι άθικτα στον λογαριασμό του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ