Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), διοργάνωσε το Σάββατο 3 Φεβρουάριου 2018, την Απονομή της Ετήσιας Γενικής Κατάταξης (Ranking List) ΕΑΘ 2017 όλων των περιοχών της Ελλάδος. Η τελετή, όπως έχει πλέον καθιερωθεί, φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου παρευρέθηκαν πολλοί ιστιοπλόοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Απονεμήθηκαν έπαθλα στους νικητές των κατατάξεων από όλη την Ελλάδα.

Για μια ακόμη χρονιά, σκάφη της δύναμης του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, κράτησαν την παράδοση των τελευταίων ετών και κατέκτησαν πρωτιές αλλά και υψηλές θέσεις. Τα σκάφη συμμετείχαν στην περιοχή των Νήσων Αιγαίου, στην κατηγορία ORC και επιβεβαίωσαν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των κυβερνητών αλλά και των πληρωμάτων. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση, από τον ΑΣΙΑΘΡ βραβεύτηκαν τα σκάφη ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη (1η θέση), ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά (2η θέση) και DAS BOOT με κυβερνήτη τους Δημήτρη και Σταμάτη Σταματά (3η θέση).

Επισημαίνεται ότι και στις επόμενες θέσεις της κατάταξης, σκάφη της δύναμης του ΑΣΙΑΘΡ ακολούθησαν αποδεικνύοντας την κυριαρχία του Συλλόγου στην περιοχή των Νησιών Αιγαίου. Συνολικά οκτώ σκάφη του ΑΣΙΑΘ Ρόδου βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης στην κατηγορία αυτή.

Επίσης στα στατιστικά που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας, ο ΑΣΙΑΘΡ κατέλαβε την τρίτη θέση πανελληνίως στην αγωνιστική δραστηριότητα όλων των ιστιοπλοϊκών Συλλόγων της χώρας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ