Τριήμερο ταξίδι στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ν. Αιγαίου, σε σύσκεψη εργασίας για την αναβίωση των «Ημερών Μνήμης και Δημοκρατίας» στη Λέρο, καθώς και στην ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων και του Δήμου Λέρου, για την κοπή της πίτας.

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (9/2/2018), ήταν η πρώτη για το νέο έτος. Εκτός των τακτικών μελών της ΠΕΔ, στη συνεδρίαση συμμετείχε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας και του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και ο προέδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας της ΠΕΔ, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

Στην εν λόγω συνεδρίαση ο Δήμαρχος Λέρου ήταν τακτικός εισηγητής σχετικά με το σχέδιο νόμου που ήταν σε δημόσια διαβούλευση και αφορούσε στην διαχείριση απορριμμάτων στα νησιά.

Επίσης την Παρασκευή (9/2/2018), ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλης επισκέφτηκαν την Γενική Γραμματέα  του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείο Λέρου.

Στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (10/2/18) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Σαντορινιού, συμμετείχαν εκτός του κ. Κόλια, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974), Μανταίος Κώστας, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΣΦΕΑ, Ξαρχουλάκος Γιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιαννέλης Γιάννη, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΓΑιΝΠ, Μιχαλακέλης Παύλος, η υπεύθυνη από πλευράς ΓΓΑιΝΠ επί πολιτιστικών θεμάτων, Αλβανού Μαγδαληνή, οι δημ. Σύμβουλοι του Δήμου Λέρου, Μπίλλης Νεκτάριος – Τζανουδάκη Φρόσω και συνεργάτες του κ. Υφυπουργού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα της διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του Μαΐου (10 – 13 Μαίου) με τίτλο «ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει συναυλία, έκθεση – προβολή ταινίας, επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Λακκί και στο Παρθένι Λέρου, την διοργάνωση Φόρουμ με θεματικούς ομιλητές καθώς και την διεξαγωγή πλούσιων πολιτιστικών δρώμενων.

Το πρωί της Κυριακής (11-2-2018) στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, ο Δήμαρχος Λέρου έδωσε το καθιερωμένο «παρών» στην ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων και του Δήμου Λέρου, για την κοπή της πίτας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Μεραμπελιώτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου κα. Μαρία Παπαφώτη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου κ. Νεκτάριος Μπίλλης οι δημ. Σύμβουλοι κ. Βαγγέλης Μπαλαμπάνης και η κα Φρόσω Τζανουδάκη, καθώς και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Λέρου κα Λύδα Σαρίκα.

Ο Δήμαρχος Λέρου αφού παρουσίασε τον ετήσιο απολογισμό έργων και δράσεων του Δήμου Λέρου, απένειμε τιμητικές πλακέτες σε συμπολίτες μας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο νησί της Λέρου.

Ειδικότερα βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κ. Δημήτρης Ήσυχος, ο πρώην Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λέρου κ. Ιωάννης Λιβιτσάνος, η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής – Τραυματολογίας κα Ειρήνη Γκουγκουλοπούλου, η πρώην Διευθύντρια του ΙΕΚ Νοσηλευτικής κα Αγλαΐα Λιβαδίτου, καθώς και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μόραλλης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ