Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου για το 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου. Η συνεδρίαση που μεταδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά μέσω live streaming, ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας που έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου,Τήνου, ΄Ανδρου , Κέας και Μήλου κ.κ. Δωρόθεο , που στην ομιλία του μετά τις ευχές τόνισε την ανάγκη ενότητας και συνεργασίας όλων των φορέων για το καλό των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο καλωσόρισμα του, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους για την παρουσία τους , αναφέρθηκε στις προοπτικές των νησιών μας για το 2018 και τις μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες της νησιωτικότητας , τις ιδιαιτερότητες των 48 κατοικημένων νησιών μας και στην ανάγκη αυτές οι ιδιαιτερότητες να γίνουν πλεονεκτήματα.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Γάκης , Γιάννης Βρούτσης και Δημήτρης Κρεμαστινός , οι αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων κ.κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος και πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Νηκιτιάδης ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Γιώργος Πουσσαίος, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και αρκετοί από τους υπόλοιπους δημάρχους των νησιών μας και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Στη συνεδρίαση ψηφίστηκαν ομόφωνα όλα τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και αρκετά εκτός ημερησίας διάταξης τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι:
• Η έγκριση του απολογισμού 2017
• Η απόφαση για προμήθεια έξι ελαφρών πυροσβεστικών οχημάτων για τις ανάγκες των δήμων
• Η έγκριση για την αναμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδίου ΦΟ.Δ.Σ.Α Νοτίου Αιγαίου
• Συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, 2 μέλη από Δωδεκάνησα και 2 από Κυκλάδες, που θα λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης στα Υπουργεία και τους Οργανισμούς για την επίλυση των γραφειοκρατικών θεμάτων που δημιουργούνται από την αλλαγή της νομοθεσίας και τη μη πρόβλεψη της ιδιαιτερότητας των μικρών νησιωτικών δήμων.

– Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τα δύο αναπτυξιακά προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών προς τους Ο.Τ.Α. που αφορούν παιδικές χαρές και προμήθεια μηχανημάτων έργου σε κάθε δήμο, των οποίων οι προκηρύξεις ξεκινούν άμεσα και για το λόγο αυτό παραβρέθηκε στην συνεδρίαση ο προϊστάμενος του τμήματος οικονομικών των Ο.Τ.Α. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Κουτσιανάς.

-Τυχερός της Βασιλόπιτας ήταν ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
Π.Ε.Δ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ