Χωρίς γιατρό έχει μείνει ουσιαστικά το ακριτικό νησί της Τήλου, το οποίο επισκέφθηκαν πρόσφατα ο Πρωθυπουργός και ο υπ. Αμυνας.

Οπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, το νησί της Τήλου, μετά την αποχώρηση της αγροτικής ιατρού, έχει μείνει χωρίς αντικαταστάτη αλλά με έναν οπλίτη φαντάρο, πρόσφατα απόφοιτο Ιατρικής Σχολής, ο οποίος καλύπτει μεν υγειονομικά τους κατοίκους αλλά ωστόσο δεν έχει δικαίωμα συνταγογράφησης!

Το θέμα έφερε στη Βουλή η ΝΔ μερώτηση τριών βουλευτών της, του Βασίλη Οικονόμου, της Κατερίνα Παπακώστα και του Μανώλη Κόνσολα. Οπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ «για άλλη μια φορά, γίνεται αντιληπτή η αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα νησιά μας και μάλιστα σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, αφήνοντας την υγεία μικρών παιδιών, εγκύων, ηλικιωμένων, προσφύγων αλλά και γενικότερα όλων των κατοίκων του νησιού στη «μοίρα» τους.

Ερωτούν δε τον αρμόδιο υπουργό Υγείας:

1) Έχει προκηρυχθεί η θέση ιατρού για το Κέντρο Υγείας Τήλου και με ποιά αποτελέσματα;

2) Πότε προτίθεστε να καλύψετε την σημαντική αυτή έλλειψη, αποσπώντας προσωρινά έναν ιατρό στο Κέντρο Υγείας της Τήλου;

3) Γιατί δε δημιουργείτε ισχυρά οικονομικά, κοινωνικά και επιστημονικά κίνητρα με σκοπό την προσέλκυση ιατρών αλλά και την κάλυψη των εκατοντάδων κενών θέσεων στα Κέντρα Υγείας των νησιών της Ελλάδας;

4) Με αφορμή την έλλειψη ιατρού στην Τήλο, σε πόσα άλλα ακριτικά νησιά υπάρχουν τέτοιου είδους κενά, με αποτέλεσμα η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων να μην καλύπτεται από ιατρούς του Υπουργείο Υγείας;

iefimerida.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ