Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομίας καθώς επιτήδειοι, επικαλούμενοι την ιδιότητα του «ειδικού συμβούλου», τάζουν «σίγουρες» χρηματοδοτήσεις από προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε επιχειρηματίες, αποσπώντας χρηματικά ποσά για να διεκπεραιώσουν όλες τις διαδικασίες για λογαριασμό τους.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομίας προειδοποιούν τους υποψήφιους επενδυτές μέσω ΕΣΠΑ για την αποφυγή παραπλάνησής τους καθώς, όπως σημειώνουν, στην τρέχουσα χρονική περίοδο δεν υπάρχει ανοικτή καμία δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) για την οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις.

Μάλιστα, συστήνει στους ενδιαφερομένους να αποφεύγουν κάθε επαφή ή συναλλαγή με επιτηδείους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του υπουργείου και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις.

Επιπλέον, παροτρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν τις συγκεκριμένες πιθανές ενέργειες εξαπάτησης στις αρμόδιες Αρχές.

Ωστόσο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί μια σειρά δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων είτε ως β’ κύκλοι των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς είτε ως νέες δράσεις, για τις οποίες θα προηγηθούν οι σχετικές προδημοσιεύσεις στους δικτυακούς τόπους www.espa.gr και www.antagonistikotita.gr. Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα αναμενόμενα προγράμματα για επιχειρήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκέπτονται το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ., ενώ μπορούν επίσης να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 801 11 36300 έως τις 7 μ.μ.
Τα ΝΕΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ