Την 15/2, o Πρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Βούτσης προσκάλεσε στη Βουλή τους Δημάρχους  Δωδεκανήσου, με σκοπό την ενημέρωσή τους για την πραγματοποίηση συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1/3, με ειδική ημερήσια διάταξη για τον εορτασμό της επετείου 70 χρόνων ελεύθερα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα γίνουν ομιλίες από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στη συνέχεια από τους Προέδρους όλων των κομμάτων της Βουλής ή από εκπροσώπους τους. Θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικού ψηφίσματος για μια σειρά εκδηλώσεων καθώς και για μια νέα μεγάλη έκδοση για την ιστορία της Δωδεκανήσου σε πολλές γλώσσες.

Σχετικά με τον προγραμματισμό εκδηλώσεων στα νησιά της Δωδεκανήσου και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι αυτές θα γίνουν με συντονισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκος που ήταν παρών στη συνάντηση δήλωσε ότι το ταχύτερο δυνατό θα στείλει στη Βουλή μια ολοκληρωμένη πρόταση, αφού λάβει υπόψη του τις επιμέρους προτάσεις των Δήμων της Δωδεκανήσου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιός ανέφερε την ανάγκη πραγματοποίησης  ημερίδων ανά νησί, για την καλύτερη δυνατή εξέταση προβλημάτων που τους απασχολούν. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής καθηγητής κ. Δ. Κρεμαστινός  υπερθεμάτισε της άποψης πραγματοποίησης  ειδικής συνεδρίασης για να ακουστούν τα προβλήματα των νησιών μας. Ο βουλευτής κ. Μ. Κόνσολας επεσήμανε τη σημασία πραγματοποίησης ομιλιών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να γίνει γνωστή στην πλατιά μάζα, η ιστορία της Δωδεκανήσου. Τέλος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες επισκέψεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρόδο την 6/3 και στην Κάλυμνο την 7/3, τις οποίες χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές στην χρονική συγκυρία που όλοι βιώνουμε.

Στη συνάντηση, εκτός από τους παραπάνω αναφερόμενους παραβρέθηκαν ο  αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Α. Κουράκης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Δ. Γάκης και Η. Καματερός, οι Δήμαρχοι Κω κ. Γ. Κυρίτσης, Καρπάθου κ. Η. Λάμπρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων κ. Ο. Σακελλαρίδης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Νισύρου κ. Χ. Κορωναίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ