Ειδήσεις

ΚΑΜΙΝΑΡΙ Eco Park: Επιστολή για την άμεση υδροδότηση της επένδυσης

Προς
κ.κ. Πρόεδρο και Μέλη Ρόδος 10/10/2010
Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αρχαγγέλου
Δήμος Αρχαγγέλου-Ρόδος
Κοινοποίηση: κκ Δήμαρχο, Πρόεδρο και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρχαγγέλου
Θέμα: Κατασκευή σταθερού δικτύου ύδρευσης στη περιοχή Ρόπες της Μαλώνας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και Μέλη της επιχείρησης ΔΕΥΑΑ,
Είμαι Δημότης του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαλώνας, μόνιμος κάτοικος στον οικισμό Χαράκι. Σας απευθύνω την επιστολή αυτή πρώτα ως συνδημότης σας στο δήμο Αρχαγγέλου και στη συνέχεια με την ιδιότητα του Προέδρου της εταιρείας ΟΜΙΚΡΟΝ Εμπορική και Τουριστική ΑΕ που από τα τέλη του 2006 προσπαθεί να υλοποιήσει επενδύσεις περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κατεύθυνσης στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας, έχοντας μέχρι σήμερα κάνει ικανοποιητικά βήματα γύρω από αυτό.
Όπως γνωρίζετε, η Μαλώνα είχε την ατυχία η χάραξη της νέας μετά τους Ιταλούς λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου να την παράκαμψη ολοσχερώς -περνά δύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό-. Αυτό είχε ως συνέπεια να την αποκόψει εξ ολοκλήρου από την κυκλοφορία των οχημάτων και να την απομονώσει από τους επισκέπτες του νησιού.
Σε αυτή τη νέα λεωφόρο που κατασκευάστηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η πρόσοψη που αναλογεί στα γεωγραφικά όρια της Μαλώνας είναι λιγότερη των τριών χιλιομέτρων (μετά από το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη περιοχή Αρχαγγέλου μέχρι τη διασταύρωση για το Χαράκι στη περιοχή Μασάρων). Παρότι δε τόσο μικρή λωρίδα πρόσοψης επί της Εθνικής Οδού, εν τούτοις παραμένει μέχρι σήμερα δίχως ολοκληρωμένη υποδομή ύδρευσης και φωτισμού (η ΔΕΗ διέρχεται μόνο με γραμμή υψηλής τάσης). Παρότι εδώ και μερικά χρόνια, είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκης της περιοχής υδατοδεξαμενή, πλήρως διασωληνωμένη με τις γεωτρήσεις, η οποία μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε ποτέ. Ο δε πρώτος συνδημότης μας που αποφάσισε να οικοδομήσει την επιχείρηση και την κατοικία του στη περιοχή αυτή, υποχρεώθηκε να υδροδοτηθεί με εξωτερικό πλαστικό σωλήνα από το υδραγωγείο του Αρχαγγέλου.
Για την κατάσταση αυτή θέλω να σας εκφράσω αφενός την απορία μου, πως είναι δυνατόν να συμβαίνει σήμερα αυτό. Αφετέρου να σας πληροφορήσω πως η επιχείρησης μου στα πλαίσια του ενδιαφέροντος μας για την ανάπτυξη του χωριού μας, μέσα από το Μουσείο Αγροτικής Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς Ρόδου, σχεδιάζει την δημιουργία μιας επένδυσης περιβαλλοντικού και πολιτιστικού προφίλ στη περιοχή Ρόπες (η περιοχή στην οποία αναφερόμαστε). Το έργο αυτό που θα ονομαστεί ΚΑΜΙΝΑΡΙ Eco park, θα χρειαστεί άμεσα υδροδότηση για τις κατασκευαστικές του εργασίες.
Θέλουμε ως εκ τούτου να σας παρακαλέσουμε όπως η ΔΕΥΑΑ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της άμεσης υδροδότησης της περιοχής και του επενδυτικού μας έργου.
Εν αναμονή της απάντησης σας.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Κούκουλας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου