ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιδού η Ρόδος, ιδού και… η Κρήτη

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Διαγορας

Ο.Φ. Ιερά­πε­τρας και Δια­γό­ρας είναι ένα από τα ζευ­γά­ρια, που θα ανοί­ξουν την αυλαία του πρω­τα­θλή­μα­τος της Super League 2, καθώς θα δια­σταυ­ρώ­σουν τα ξίφη το Σάββατο στις 14:45 στο «Βου­ζου­νε­ρά­κειο».

Είναι η πρώτη φορά που «γηραιός» και «μελα­νό­λευ­κοι» θα τεθούν αντι­μέ­τω­ποι στην δεύτερη τη τάξει κατη­γο­ρία του ελλη­νι­κού ποδο­σφαί­ρου, καθώς έχουν… παρελ­θόν μόνο στο πρω­τά­θλημα της Γ’ Εθνικής ή Football League.

H πρώτη φορά που συνα­ντή­θη­καν ήταν την περίοδο 2006-2007, με τον Διαγόρα να κερ­δί­ζει και τα δύο παι­χνί­δια.

Στην Κρήτη, μάλιστα, επι­κρά­τησε με το εντυ­πω­σιακό 4-1, χάρη σε τέρματα των Ερνέστο, Μπρίτο, Κοντέων και Βελή. Προ­πο­νη­τής του «γηραιού» σε εκείνο το παι­χνίδι ήταν ο Ντανιέλ Μπα­τί­στα. Για τους γηπε­δού­χους, οι οποίοι αγω­νί­στη­καν υπό την καθο­δή­γηση του Νίκου Ομηρίδη, σκόραρε ο Πολωνός αμυ­ντι­κός, Λούκας Κούμπικ. Αυτό είναι και το μονα­δικό γκολ που έχει να επι­δεί­ξει ο Ο.Φ.Ι. σε βάρος του Διαγόρα, καθώς δεν σκόραρε σε κανένα από τα 3 ματς που ακο­λού­θη­σαν.

Στο παι­χνίδι του δευ­τέ­ρου γύρου εκείνης της σεζόν (2006-2007), ο Δια­γό­ρας είχε επι­κρα­τή­σει με σκορ 1-0, με γκολ του Παφιάκη, ενώ οι ανα­με­τρή­σεις της περα­σμέ­νης αγω­νι­στι­κής περιό­δου για την Football League έληξαν και τα δύο ισόπαλα χωρίς σκορ.

Ακόμη ένα αξιο­ση­μεί­ωτο γεγονός είναι ότι και στα 4 παι­χνί­δια, ο Ο.Φ. Ιερά­πε­τρας είχε δια­φο­ρε­τικό προ­πο­νητή! Το 2006 τον Νίκο Ομηρίδη, το 2007 τον Από­στολο Χαρα­λα­μπίδη, το 2019 τον Γιάννη Μάγγο και το 2020 τον Τίμο Καβακά.

Πηγή: footballleaguenews

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.