Ειδήσεις

Στην εκβάθυνση του λιμενίσκου των Φανών θα προχωρήσει το Λιμενικό Ταμείο

Στην άμεση εκβάθυνση του λιμενίσκου των Φανών, προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα και να αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε σε επαγγελματίες ψαράδες και σε όσους ελλιμενίζουν τις βάρκες τους εκεί, θα προχωρήσει το Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου.
Η απόφαση ελήφθη, παρότι θα προσφέρει μόνο προσωρινή αποσυμφόρηση, καθώς οι ήδη προγραμματισμένες παρεμβάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος είναι χρονοβόρες.
Ειδικότερα στη συνάντηση που είχε το πρωί ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς με το τοπικό συμβούλιο Φανών και εκπροσώπους του συλλόγου αλιέων διευκρινίστηκε ότι, για την ωρίμανση του μεγάλου έργου, το οποίο με πρόταση της δημοτικής αρχής έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα το καταστήσει σύγχρονο αλιευτικό καταφύγιο, θα πρέπει να εκδοθούν τώρα οι αδειοδοτήσεις για έργα που έγιναν στο παρελθόν, κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο. Στο μεταξύ ήταν προγραμματισμένη η εκσκαφή της λεκάνης για τη διάνοιξη του στομίου, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ωστόσο το κατεπείγον του προβλήματος επιβάλλει την αναζήτηση πλωτού σκάφους, το οποίο με απευθείας ανάθεση θα αναλάβει την άμεση εκτέλεση μικρότερης κλίμακας έργου.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι πλωτό σκάφος δεν υπάρχει σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και θα αναζητηθεί από άλλες περιοχές, προκειμένου να καταστεί δυνατή και πάλι η πρόσβαση στο λιμάνι.
Για το λόγο αυτό, το θέμα θα συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου της προσεχούς εβδομάδας, προκειμένου να εξετασθεί η προοπτική της απευθείας ανάθεσης. Όπως τονίστηκε από τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Λιμενικού Ταμείου κ. Μαρίκα Δεληγιάννη, οι καθαρισμοί γίνονται συχνότατα, κάτι που όμως δεν επαρκεί, αφού τα προβλήματα ξαναπαρουσιάζονται κάθε χρόνο από το 2001. Για να εκτελεστεί ένα μεγάλο έργο οριστικής επίλυσης, θα πρέπει να “νομιμοποιηθούν” με αδειοδοτήσεις όλα τα έργα που έγιναν τα παλαιότερα χρόνια και παραδόθηκαν σε τρεις φάσεις.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο χωρικός αντιδήμαρχος Καμείρου- Αταβύρου Αγαπητός Πάλλας, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τσαμπίκος Τσακίρης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητα Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου