Ειδήσεις

Υποβάλλουν αιτήσεις για επαναπρόσληψη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Από εργαζόμενους κατακλύζεται καθημερινά το γραφείο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων που λειτουργεί εντός του Εργατικού Κέντρου.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σπεύδουν στο Σωματείο για να καταθέσουν αιτήσεις επαναπρόσληψης στα καταλύματα που εργάστηκαν το καλοκαίρι του 2013.
Επισημαίνεται πως και στην σύμβαση εργασίας, που υπεγράφη πρόσφατα, αναφέρεται πως οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν τους εργαζόμενους που θα έχουν καταθέσει στο Σωματείο τους σχετικές αιτήσεις.
«Η προσέλευση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες ημέρες. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Σωματείου. Μέχρι τώρα πάμε καλά», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης και πρόσθεσε πως μέχρι τώρα αιτήσεις έχουν καταθέσει πάνω από 500 ξενοδοχοϋπάλληλοι.
«Έχουν καταθέσει αιτήσεις επαναπρόσληψης μέχρι τώρα πάνω από 500 άτομα. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας περισσότεροι από 2000 εργαζόμενοι. Ρητή αναφορά γίνεται για τις επαναπροσλήψεις και στην τοπική σύμβαση», δήλωσε ο κ. Σταμούλης και πρόσθεσε πως για πρώτη φορά περιελήφθησαν οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού στην σύμβαση που υπεγράφη.
«Αυτή είναι μια καλή εξέλιξη για τον κλάδο μας. Καλώ όλους τους εργαζόμενους να καταθέσουν αιτήσεις και να κατοχυρώσουν την εργασία τους στα ξενοδοχεία», δήλωσε ο κ. Σταμούλης.
Σε ερώτηση σχετικά με τις οφειλές ορισμένων ξενοδόχων στο προσωπικό τους, ο κ. Σταμούλης δήλωσε:
«Πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι έμειναν απλήρωτοι. Περιμένουμε την άσκηση δίωξης από τον Εισαγγελέα σε βάρος ενός ομίλου που δεν τακτοποίησε τις υποχρεώσεις του προς το προσωπικό του. Εμείς θα δίνουμε το παρών στις αρμόδιες αρχές για να επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα στους παραβάτες». Ο κ. Θανάσης Σταμούλης δήλωσε πως συνεχίζονται και οι προσπάθειες για την τροποποίηση του νόμου που αφορά τα επιδόματα ανεργίας.
«Εξασφαλίστηκε η επιδότηση των εργαζομένων για τρεις μήνες. Εμείς κάναμε κάποιες ενέργειες. Στόχος μας είναι να λαμβάνουν όλοι το επίδομα ανεργίας κάθε χρόνο, όπως συνέβαινε πριν την ψήφιση του νόμου», δήλωσε ο κ. Σταμούλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου