Με την ελπίδα το εορταστικό φως από την πλατεία δημαρχείου να φτάσει σε κάθε γωνιά του νησιού φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος το βράδυ της Τετάρτης. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το προηγούμενο Σάββατο, αναβλήθηκε όμως λόγω της κακοκαιρίας με τον κόσμο να αγωνιά για τα εγκαίνια του χριστουγενιάτικου χωριού.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στην πλατεία για να δει τα φώτα να ανάβουν και να νιώσει την εορταστική ατμόσφαιρα. Οι μυρωδιές από τις λιχουδιές που πωλούν τα καραμελόσπιτα, τα παιχνίδια και τα στολίδια σε συνδυασμό με τις εορταστικές μελωδίες από τη φιλαρμονική του δήμου και τις χορογραφίες από τους μικρούς μαθητές των σχολών χορού συνέθεταν ένα ευχάριστο, εορταστικό κλίμα.
Αυτή τη φορά δεν υπήρξαν πυροτεχνήματα. Ήταν όμως συχνές οι αναφορές στην φοιτήτρια που δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στη Ρόδο, στη μνήμη της οποίας οι παρευρισκόμενοι άναψαν κεριά.
«Έχουμε χρέος προς τα παιδιά μας να χαρίσουμε τη χαρά αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων. Περάσαμε δύσκολες μέρες τελευταία. Είμαστε εδώ όμως για τους συμπολίτες μας, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Δεν στολίσαμε μόνο την πλατεία δημαρχείου αλλά τις γειτονιές και όλα τα χωριά μας για να φτάσει η εορταστική ατμόσφαιρα παντού. Σεβόμενοι όλα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, με πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης, πρέπει να σκεφτούμε τον συνάνθρωπο, τον διπλανό μας που έχει ανάγκη και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Ανάβουμε σήμερα το χριστουγεννιάτικο δέντρο σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων», δήλωσε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Ρόδου προμηθεύτηκε φέτος αρκετά νέα στολίδια και φώτα για τον εορταστικό διάκοσμο. Ένα από αυτά το χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει στην πλατεία δημαρχείου μαζί με την άμαξα του Αη Βασίλη. Επίσης συντηρήθηκαν τα παλιά στολίδια τα οποία τοποθετήθηκαν σε χωριά. Τον στολισμό της πλατείας επιμελήθηκε επιτροπή του δήμου Ρόδου που συστάθηκε για το σκοπό αυτό με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Λίτσα Κρεμαστινού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ