Ειδήσεις

Πιστοποίηση Travelife για το Mythos Beach Resort στη Ρόδο

Tο ξενοδοχείο Mythos Beach Resort στην Ρόδο έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Travelife 2017-2019 και το χρυσό βραβείο για τετάρτη συνεχή διετία, την ανώτερη δυνατή αξιολόγηση.

Το σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης βιώσιμου τουρισμού Τravelife αξιολόγησε την απόδοση του ξενοδοχείου ως προς την υπευθυνότητά τους στη διαχείριση των οικονομικό-κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεών τους.

Για την επίτευξη της χρυσής πιστοποίησης Travelife Gold, το ξενοδοχείο αξιολογήθηκε στη βάση 163 κριτηρίων βιωσιμότητας σε μια διαδικασία αξιολόγησης που επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια μετά από εκτενή επιτόπιο έλεγχο των υποδομών και εγκαταστάσεων, βάσει του οποίου επιβεβαιώθηκε ότι ανταποκρίνονται στα αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας που προβλέπονται από το Travelife Gold.

Η βιωσιμότητα είναι θεμελιώδης παράγοντας ανάπτυξης του Mythos Beach Resort , ενσωματωμένος στον αρχικό σχεδιασμό και αποτελεί κατευθυντήρια αρχή που καθορίζει τις δράσεις τoυ, από το στάδιο του προγραμματισμού μέχρι τις κατασκευές και τη λειτουργία αυτού του νέου προορισμού αειφορίας.

Τα κριτήρια αξιολόγησης συμπεριλαμβάνουν περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού και η μείωση των απορριμμάτων.

Τα κοινωνικά κριτήρια αναγνωρίζουν τις θετικές δράσεις και πολιτικές των ξενοδοχείων ως προς την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων τους, τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, την προστασία των παιδιών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Επίσης κριτήρια, όπως η προστασία των τοπικών παραδόσεων, της φύσης, της χλωρίδας και της πανίδας.

Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου