ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eπληξε τα Δωδεκάνησα η «Ευρυδίκη»

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Ευρυδίκη

To βα­ρο­με­τρι­κό χα­μη­λό «Ευ­ρυ­δί­κη» συ­νε­χί­ζει να πλήτ­τει από τις πρώ­τες ώρες της Δευ­τέ­ρας με βρο­χές και κα­ται­γί­δες την κε­ντρι­κή και νότια χώρα.

Tα φαι­νό­με­να έπλη­ξαν κατά κύριο λόγο την Aνα­το­λι­κή Στε­ρεά, το Kεντρι­κό Αι­γαίο και τα Δω­δε­κά­νη­σα και κυ­ρί­ως την Σύμη.

Εν τω με­τα­ξύ, σο­βα­ρές κα­τα­στρο­φές από πλημ­μύ­ρες προ­κλή­θη­καν σε Αρ­γο­λί­δα και Ναύ­πλιο. Σύμ­φω­να με τις έως τώρα προ­γνώ­σεις η κα­κο­και­ρία θα συ­νε­χι­στεί μέχρι και το Σάβ­βα­το.

Στη Σύμη συ­γκε­κρι­μέ­να οι κα­ται­γί­δες, σε συν­δυα­σμό με τους ισχυ­ρούς ανέ­μους ως και την εμ­φά­νι­ση ανε­μο­στρό­βι­λου (όπως δη­λώ­νουν κά­τοι­κοι του νη­σιού) αλλά και οι δυ­να­τές πο­λύ­ω­ρες βρο­χές και το χα­λά­ζι με­τέ­τρε­ψαν το νησί σε πο­τα­μό με τις ζη­μιές να είναι ακόμη ανυ­πο­λό­γι­στες.

Ο δή­μαρ­χος Σύμης κ. Λευ­τέ­ρης Πα­πα­κα­λο­δού­κας δή­λω­σε στη «δη­μο­κρα­τι­κή» ότι τα προ­βλή­μα­τα επι­δει­νώ­θη­καν και εξαι­τί­ας του black out που ση­μειώ­θη­κε και άφη­σαν στην κυ­ριο­λε­ξία το νησί χωρίς ρεύμα για πολ­λές ώρες.

Δέ­ντρα έπε­σαν στο δρόμο προς το Πέδι με απο­τέ­λε­σμα να στα­μα­τή­σει η κυ­κλο­φο­ρία ,ενώ επι­κίν­δυ­να ανέ­βη­κε η στάθ­μη της θά­λασ­σας με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες να ανα­φέ­ρουν ότι βυ­θί­στη­κε ένα σκά­φος.

Πολλά είναι τα αυ­το­κί­νη­τα που πα­ρα­σύρ­θη­καν από την ορμή του νερού.

Στη Ρόδο μέχρι αργά το από­γευ­μα υπήρ­ξαν δια­δο­χι­κές δια­κο­πές ρεύ­μα­τος εξαι­τί­ας των έντο­νων ανέ­μων και της κα­ται­γί­δας, ενώ τα και­ρι­κά δελ­τία, όπως το accuweather, εξέ­δω­σαν προει­δο­ποι­η­τι­κή ανα­κοί­νω­ση για επι­κίν­δυ­νη κα­ται­γί­δα.

Δεν είναι τυ­χαίο εξάλ­λου ότι αρ­μό­διοι του ΟΤΕ συμ­βού­λευαν χθες τους πο­λί­τες να προ­χω­ρή­σουν σε απο­σύν­δε­ση των ευαί­σθη­των ηλε­κτρι­κών τους συ­σκευών από το δί­κτυο ηλε­κτρο­δό­τη­σης εξαι­τί­ας των αυ­ξο­μειώ­σε­ων στην έντα­ση.

Στην οδό Βε­νε­το­κλέ­ων υπήρ­ξε πτώση ενός δέ­ντρου, ενώ η Πυ­ρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία ενη­με­ρώ­θη­κε για την ύπαρ­ξη σπιν­θή­ρων σε κο­λό­να της ΔΕΗ η οποία ευ­τυ­χώς αντι­με­τω­πί­στη­κε άμεσα.

Την Τρίτη, ισχυ­ρές βρο­χές και κα­ται­γί­δες θα επη­ρε­ά­σουν με­γά­λο μέρος της χώρας, με τα εντο­νό­τε­ρα φαι­νό­με­να να ανα­μέ­νο­νται σε πε­ριο­χές της Πε­λο­πον­νή­σου και αρ­γό­τε­ρα στη Θεσ­σα­λία και Κε­ντρι­κή Μα­κε­δο­νία.

Το τρι­ή­με­ρο Τε­τάρ­της-Πα­ρα­σκευ­ής δια­δο­χι­κές δια­τα­ρα­χές οφει­λό­με­νες σε έντο­νη αστά­θεια στην ανώ­τε­ρη ατμό­σφαι­ρα θα προ­κα­λέ­σουν βρο­χές και κα­ται­γί­δες σε με­γά­λο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρ­κε­τά νωρίς ώστε να υπάρ­χει σα­φέ­στε­ρη ει­κό­να των πε­ριο­χών που θα επη­ρε­α­στούν πε­ρισ­σό­τε­ρο.

Οι άνε­μοι που έπνε­αν στο Αι­γαίο από νο­τιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις μέ­τριοι έως ισχυ­ροί 5-6 μπο­φόρ και στο Νο­τιο­α­να­το­λι­κό Αι­γαίο ήταν σχε­δόν θυ­ελ­λώ­δεις 7 μπο­φόρ

Οι θυ­ελ­λώ­δεις άνε­μοι είχαν σαν απο­τέ­λε­σμα να ακυ­ρω­θεί το πρω­ι­νό δρο­μο­λό­γιο της εται­ρεί­ας Δω­δε­κά­νη­σος Ναυ­τι­λια­κή. Η πτήση της Aegean Airlines A720 προ­ερ­χό­με­νη από την Θεσ­σα­λο­νί­κη δεν προ­σέγ­γι­σε το αε­ρο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας».

Οι δυ­να­τές βρο­χές προ­κά­λε­σαν πλημ­μύ­ρες στον αρ­γο­λι­κό κάμπο, στα πε­ρί­χω­ρα του Ναυ­πλί­ου, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέ­σπα­σε κα­ται­γί­δα και στην Ατ­τι­κή, χει­ρο­τε­ρεύ­ο­ντας τα κυ­κλο­φο­ρια­κά προ­βλή­μα­τα στους δρό­μους της πρω­τεύ­ου­σας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.