Ειδήσεις

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΕΚ “Γ. Γεννηματάς” στη Ρόδο

Το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ανακοινώνει την έναρξη νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατά το διάστημα Νοέμβριος 2014-Απρίλιος 2015 στο πλαίσιο του έργου «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ήδη στην πρώτη φάση του έργου το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2014 διεξήχθηκαν 261 προγράμματα στα οποία συμμετείχαν πάνω από 5500 καταρτιζόμενοι.

Οι θεματικές κατηγορίες των νέων προγραμμάτων είναι οι εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΕΣΤΙΑΣΗ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Άμεσα θα ξεκινήσουν στη Ρόδο, προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών, Ισπανικών και Τουρκικών προσανατολισμένα στον Τουρισμό καθώς και προγράμματα εκμάθησης υπολογιστών, πρώτων βοηθειών στο χώρο εργασίας, διαχείρισης εργασιακού άγχους, δημιουργικής γραφής, παραδοσιακών επαγγελμάτων κ.α.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν προγράμματα για όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο αριθμός των εκπαιδευομένων που μπορούν να ενταχθούν σε ένα τμήμα μάθησης εξαρτάται από τον τύπο του προγράμματος και το χώρο υλοποίησης. Σε περίπτωση που κάποιο τμήμα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας κατά την υποβολή της αίτησης ενώ θα καταβάλλεται προσπάθεια για δημιουργία κι άλλου παράλληλου τμήματος.
Το προγράμματα θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr η οποία θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κάθε ενδιαφερόμενος θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση του, επιλέγοντας το πρόγραμμα που επιθυμεί να παρακολουθήσει, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα αίτησης.

Με την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης κάθε καταρτιζόμενος θα λάβει βεβαίωση παρακολούθησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου