Τοπικές Ειδήσεις

Μουσικό Σχολείο Ρόδου – Νέο δυναμικό ξεκίνημα

Από κοινού το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και η Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, εύχονται σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά και σημειώνουν τα εξής:

«Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και διαβεβαιώνοντας ότι ο δήμος εργάζεται σταθερά για το καλό όλων των σχολείων της αρμοδιότητάς του.

Με καλύτερους πλέον όρους και τη μεγαλύτερη δυνατή αισιοδοξία ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Η βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας αποτελεί διαρκή μέριμνα της Διεύθυνσης του Σχολείου και του ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι βιντεοπροβολείς λειτουργούν σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας, τεχνικά προβλήματα των κτιρίων ξεπερνιούνται, ο περιβάλλων χώρος ευπρεπίστηκε από την υπηρεσία πρασίνου. Επίσης, στο υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό, προστέθηκαν μόνιμοι πλέον εκπαιδευτικοί, έχουν παρουσιαστεί οι πρώτοι αναπληρωτές και αναμένεται η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για την πλήρη στελέχωση των μουσικών ειδικοτήτων. Τέλος, αναμένονται ιδιαίτερα ευχάριστες εξελίξεις από την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ (τον κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού δημοσίου), που θα αφορούν στην επέκταση και συντήρηση του σχολείου, χάρη στην αποφασιστική υποστήριξη του βουλευτή κ. Γιάννη Παππά.

Η Διεύθυνση του σχολείου και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαρίστησαν τον κ. Στράτο Καρίκη, γιατί χάρη στην ανταπόκριση του ίδιου, αλλά και άλλων στελεχών της διοίκησης του δήμου, όπως του κ. Σάββα Χριστοδούλου, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του κ. Θανάση Βυρίνη που διετέλεσε υπεύθυνος για θέματα συντήρησης και αναβάθμισης σχολικών κτιρίων, του κ. Τηλέμαχου Καμπούρη, ως αντιδημάρχου οικονομικών (παλαιότερα) ή τεχνικών έργων και υποδομών (σήμερα), αλλά και χάρη στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιακών στελεχών, αντιμετωπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μια σειρά από σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, δημιουργήθηκαν τρεις (3) απολύτως αναγκαίες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ επίκειται η στεγανοποίηση σε δύο σημεία της ταράτσας.

Υποστήριξη επίσης βρήκαν και από τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ και αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, που μερίμνησε για τη συντήρηση των αθλητικών χώρων και την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο 5×5 γήπεδο ποδοσφαίρου, τους αντιδημάρχους κ. Γιάννη Καμπούρη και κ. Στέφανο Δράκο, χάρη στο έμπρακτο ενδιαφέρον των οποίων ολοκληρώνεται η σύνδεση με διαδίκτυο όλων των αιθουσών διδασκαλίας, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σάββα Καραταπάνη, χάρη στη μέριμνα του οποίου η σχολική βιβλιοθήκη ενισχύθηκε σημαντικά με νέους τίτλους βιβλίων και τη δημοτική κοινότητα Κοσκινού και τον πρόεδρο της κ. Τάσο Ψυλλάκη.

Σημειώνουμε τέλος πως την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επισκέφθηκαν το Σχολείο μας. Οι μουσικοί ερμήνευσαν αποσπάσματα διάφορων συνθετών και εποχών, με μαέστρο τον κ. Νικόλαο Χαλιάσα και συνομίλησαν με τους μαθητές/μαθήτριες μας. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά και ευχόμαστε σε όλες και όλους δύναμη και υγεία».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου