Τοπικές Ειδήσεις

3 υποψήφιοι πρόεδροι στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου χωρίς να αποκλείεται «έκπληξη» από τον Κώστα Σαρή!

Στο τέλος του τρέχοντος μηνός εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ενόψει της ανακήρυξής τους, για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου 2021 του πρώτου επιστημονικού συλλόγου του νησιού, του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Οι εκλογές έρχονται σε μια εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τον κλάδο και τα 465 περίπου μέλη του στο νησί με κυρίαρχο μάλιστα πρόβλημα αυτό της επαναλειτουργίας του κτηματολογίου Ρόδου που παραμένει κλειστό επί 10 μήνες.
Υποψήφιοι πρόεδροι φέρονται στην παρούσα φάση ο σημερινός πρόεδρος κ. Βασίλης Περίδης, ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης και ο κ. Χριστόδουλος Μαλλιαράκης.
Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ριζική αλλαγή στο κλίμα και στους προεκλογικούς σχηματισμούς αφού ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος.


Ο ίδιος δεν διαψεύδει το σενάριο, ενώ άτομα του στενού κύκλου και του περιβάλλοντος του, του ασκούν το τελευταίο διάστημα πίεση για να ανακοινώσει την κάθοδό του εκ νέου στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Από την άλλη υποψήφιος δεν θα είναι ο κ. Σάββας Λυριστής (ο κ. Περίδης κέρδισε τις εκλογές έναντι του Λυριστή στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης του 2017 για τρεις ψήφους) ενώ ο κ. Βασίλης Καταβενάκης ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και εξακολουθεί να δηλώνει “παρών” στον Σύλλογο που υπηρετεί με συνέπεια και σοβαρότητα.
Ο κ. Τάσος Διάκος δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την θέση, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του κ. Γιάννη Κουμπιάδη.
Ο κ. Φώτης Κωστόπουλος στο τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει την δραστηριότητα του στις ομάδες κοινωνικής δικτύωσης.

Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ότι κανείς εκ των υποψηφίων προέδρων δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία και ότι η εκλογή προέδρου θα γίνει στον δεύτερο γύρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑρΟΥ    15.09.2021 07:04

    ΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΛΟΙΜΟΞΙΩΛΟΓΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΦΕΡΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΙΑ Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΛΟΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΙΧΟΙΑ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ ?

Σχολιασμός άρθρου