Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα νέα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε προχθές στις 12.30 το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο Ρόδου από επιχειρηματίες και προσωπικό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αφορμή της διαμαρτυρίας στάθηκαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που απαγορεύουν τη λειτουργία των καταστημάτων (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και μπαρ) από τις 00.00-7.00 για την περίοδο από 11 έως και 23 Αυγούστου που ισχύουν και για το νησί της Ρόδου.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και εργαζομένων ιδίως από το κέντρο της Ρόδου, το Φαληράκι αλλά και άλλες περιοχές. Οι επιχειρηματίες πήραν την πρωτοβουλία αυτή καθώς θεωρούν πως τα νέα μέτρα δεν θα αρθούν στις 23 Αυγούστου και ότι οι επιχειρήσεις τους πλήττονται ανεπανόρθωτα. Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους φαίνεται να δηλώνουν απόλυτα συμμορφωμένοι στα εκάστοτε μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, δίνοντάς παράλληλα τον δικό τους αγώνα για να επιβιώσουν οικονομικά. Όπως υποστηρίζουν από την περιορισμένη λειτουργία των επιχειρήσεών τους εξαρτώνται τόσο οι ίδιοι και το προσωπικό τους όσο και οι οικογένειές τους.
Οι επιχειρηματίες τόνισαν ότι σε μία από τις πιο δύσκολες σεζόν που ξετυλίγεται μπροστά τους εξόπλισαν τις επιχειρήσεις τους, προσέλαβαν προσωπικό που τώρα πρέπει να απολύσουν και έρχονται αντιμέτωποι με ένα αδιέξοδο.
Με τη διαμαρτυρία τους οι επιχειρηματίες ζητούν να εξαιρεθεί από το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00.00 έως τις 7.00 το νησί της Ρόδου, το οποίο είναι πρώτο στις προτιμήσεις των τουριστών, και από τους οποίους εξαρτάται η τοπική οικονομία η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην οικονομία της χώρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου