Τοπικές Ειδήσεις

Προσφορές των ξενοδόχων της Pόδου έως και 20% για να μην ακυρωθούν πτήσεις!

Θετικά λειτούργησαν οι προσφορές της τάξης του 10% έως 20% που έδωσαν οι ξενοδόχοι της Ρόδου στους ξένους τουρ οπερέιτορς στην αύξηση της πληρότητας των καταλυμάτων και κυρίως στη διατήρηση των πτήσεων. Όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες, οι προσφορές ήταν μονόδρομος, καθώς οι πληρότητες των πτήσεων ήταν χαμηλές και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να ακυρωθούν.

Η ακύρωση των πτήσεων αποφεύχθηκε την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, αφαιρέθηκαν όμως κάποιες ελάχιστες πτήσεις από τα προγράμματα των τουρ οπερέιτορς τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και δεν αποκλείεται οι ακυρώσεις αυτές να αυξηθούν.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος, τουρ οπερέιτορς ζητούν προσφορές ακόμη και για το προσεχές σαββατοκύριακο καθώς υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις σε προγραμματισμένες πτήσεις.
Οι προσφορές last minute θα κρίνουν την έκβαση της σεζόν και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, οι Ευρωπαίοι ανταποκρίνονται θετικά, καθώς μάλιστα ο καιρός στις χώρες τους είναι άστατος και μία «οικονομική» απόδραση σε ένα ηλιόλουστο προορισμό αποτελεί δέλεαρ.
«Έχουν δοθεί προσφορές για την υψηλή τουριστική περίοδο από 10% έως 20%. Με τον τρόπο αυτό αυξήθηκαν οι πληρότητες των ξενοδοχείων.
Στην ουσία όμως βοηθήσαμε και τους τουρ οπερέιτορς, διαφορετικά θα προχωρούσαν στην ακύρωση πτήσεων. Ήταν δεδομένο αυτό.
Αυτή την περίοδο πολλά ξενοδοχεία έχουν υψηλές πληρότητες 90% έως 95% υπάρχουν όμως αρκετά που έχουν κενά δωμάτια. Όσα ξενοδοχεία έδωσαν πιο γρήγορα προσφορές, κατάφεραν να αυξήσουν τις πληρότητές τους», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.
Η φετινή σεζόν αποδεικνύεται πιο δύσκολη και απαιτητική σε σύγκριση με τις προηγούμενες, γεγονός το οποίο μπορεί να αποδοθεί σε πολλούς παράγοντες. «Είναι πολλές οι συγκυρίες που συνετέλεσαν στην χαμηλότερη ζήτηση τη φετινή χρονιά.
Έχει να κάνει με τις πτωχεύσεις των αεροπορικών εταιρειών. Συγκεκριμένα λόγω της πτώχευσης της Small Planet έχουν μειωθεί αισθητά οι αφίξεις από την Πολωνία. Επίσης μεγάλος τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας χρησιμοποιεί μικρότερα αεροπλάνα με λιγότερες θέσεις οπότε έχει μειωθεί ο αριθμός των επισκεπτών. Η Αγγλία κρατιέται ακόμη αλλά επικρατεί ανησυχία για άτακτο BREXIT και ίσως επηρεαστούν οι κρατήσεις το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».
Ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική αναμένεται όμως η επόμενη σεζόν. Λόγω των πολλών κενών που υπήρχαν φέτος, δεν δόθηκε αύξηση στις τιμές των συμβολαίων, ενώ πιθανότατα οι τουρ οπερέιτορς να μειώσουν τα προγράμματά τους για τη Ρόδο το 2020.
«Η επόμενη σεζόν θα είναι πιο δύσκολη από τη φετινή. Οι τουρ οπερέιτορς προγραμματίζουν τις αεροπορικές θέσεις σύμφωνα με τις θέσεις που είχαν την προηγούμενη χρονιά. Εάν δεν γεμίσουν τα αεροπλάνα, θα κινηθούν στα δεδομένα της προηγούμενης χρονιάς και πιθανότατα να μειώσουν τις αεροπορικές θέσεις. Όταν δουλεύεις με προσφορές τη φετινή χρονιά για να γεμίσουν τα αεροπλάνα, είναι λογικό και επόμενο οι τουρ οπερέιτορς να είναι πιο συντηρητικοί και να μην προβλέψουν καμία επιπλέον θέση», ανέφερε ο κ. Ματσίγκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου