Τοπικές Ειδήσεις

Τοποθετείται γιατρός από σήμερα στην Παιδιατρική Κλινική με εντολή του B. Kικίλια

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια δόθηκε άμεση λύση στο θέμα της υποστελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» με απόφαση της 1ης ΥΠΕ θα διατεθεί στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου ένας ιατρός, που αναλαμβάνει μάλιστα καθήκοντα σήμερα 14η Αυγούστου 2019.
Θυμίζουμε ότι σε επιστολή που εστάλη από το ιατρικό προσωπικό της Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, στη 2η ΔΥΠΕ,  στον αρμόδιο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, στους βουλευτές Δωδεκανήσου και στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την έλλειψη ιατρών στην παιδιατρική κλινική.
«Στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν Ρόδου έχουν απομείνει πλέον 2 ειδικευμένοι ιατροί για να καλύψουν 30 γενικές εφημερίες ανά μήνα, μεγάλο αριθμό επειγόντων περιστατικών, εξωτερικά Ιατρεία, καθώς  και  το Νεογνολογικό Τμήμα. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και 6 μήνες χωρίς καμία ενέργεια από το Νοσοκομείο για την επίλυση του προβλήματος. Πλέον, έχουν εξαντληθεί όλα τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και μετά λύπης σας ανακοινώνουμε ότι  η κατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Παράλληλα, οι ειδικευόμενοι ιατροί 3 σε αριθμό, καλύπτουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ με 3 και 4 εφημερίες  πλέον του πλαφόν τους  χωρίς αντιρρήσεις, κάτι που τους τιμά, έχοντας όμως και αυτοί ξεπεράσει τα ανθρώπινα όριά τους.
Συνεπώς, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  το διορισμό ή την απόσπαση από άλλο νοσοκομείο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ενός τουλάχιστον ειδικευμένου και ενός ειδικευόμενου ιατρού ή την εφαρμογή της απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ για εφημέρευση ιδιώτη παιδίατρου με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. (Αριθμός Πρωτοκόλλου ΔΑΑΔ28431/14-05-19).
Σε διαφορετική περίπτωση, η Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Ρόδου θα παραμένει για 15 ημέρες κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, ΚΛΕΙΣΤΗ» ανέφερε σε επιστολή της η προϊσταμένη της κλινικής.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό ο  βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Β. Υψηλάντης κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια.
Απαράδεκτη είχε χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Ηλίας Τσέρκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου