Τοπικές Ειδήσεις

Η “Δημοκρατική” ανακαλεί και αποκαθιστά τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο

Το κείμενο αποκατάστασης έχει ως ακολούθως:

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ.
Μετά την δημοσίευση του από 2-6-2019 δημοσιεύματος της εφημερίδας μας και αφού λάβαμε την από 9-8-2019 έγγραφη εξώδικο δήλωση- πρόσκληση περί ανάκλησης και αποκατάστασης από τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη του ανακαλώντας τις υβριστικές φράσεις και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που εκθέσαμε με το δημοσίευμά μας.
Ειδικότερα ανακαλούμε τις φράσεις «ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών», «αλαζόνας, εμπαθής, προκλητικός και ανίκανος», «στηρίχθηκε σε μια ναζιστικής μορφής, αισχρής και άτιμης προπαγάνδας», «λάσπης, ψεύδους, fakenews και δολοφονίας χαρακτήρων», «τουρίστα, άνθρωπο των πανηγυριών, των εορτών, του χορού, των γευμάτων και των διασκεδάσεων», «ευτελών προσόντων», «αλαζόνα, λαϊκιστή της χειρότερης μορφής, αχάριστο, άφιλο, εμπαθή κακό, εκδικητικό και μοχθηρό», «Ιούδα» και γενικά το σύνολο των υβριστικών φράσεων του δημοσιεύματός μας.
Οι ως άνω φράσεις υπερέβαιναν κατά πολύ κάθε πλαίσιο πολιτικής και κοινωνικής κριτικής, και επειδή προσέβαλαν βαρύτατα την προσωπικότητα του Δημάρχου, ζητάμε συγγνώμη για την αναγραφή και την αναπαραγωγή τους.
Επιπλέον ζητάμε συγγνώμη και ανακαλούμε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του ίδιου άρθρου, γιατί είναι στο σύνολό τους ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ειδικότερα ζητάμε συγγνώμη και ανακαλούμε τον ισχυρισμό ότι «παρέδωσε ένα νησί σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το παρέλαβε», καθ’ ότι από το έργο του προκύπτει η προσπάθεια αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων του νησιού όπως οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις του νησιού, η εφαρμογή της ανακύκλωσης, η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας που είχαν σαν αποτέλεσμα την πανελλήνια διάκριση του Δήμου.
Ανακαλούμε ως ψευδή τον ισχυρισμό ότι αντί προαγωγής έργου και σεβασμού προς τον πολίτη στηρίχθηκε στα fakenews, τη λάσπη, στη συκοφαντία και σε ναζιστικής μορφής ατελέσφορη προπαγάνδα.’
Οτι χάρις στο στήσιμο μίας ναζιστικής αισχρής και άτιμης προπαγάνδας κατά του πρώην δημάρχου Χατζή Χατζηευθυμίου, με ολόκληρα κοντάρια λάσπης, ψεύδους και fakenews και δολοφονίας χαρακτήρων, αθλιότητες που οδήγησαν σε καταδίκες από τη Δικαιοσύνη».
Ο ως άνω ισχυρισμός είναι ψευδής, αφού ουδέποτε ο Δήμαρχος συκοφάντησε τον πρώην Δήμαρχο Ρόδου και ουδέποτε καταδικάστηκε αυτός η οποιοσδήποτε από τους συνεργάτες του για τέτοια συκοφάντηση.
Ανακαλούμε ως ψευδή και συκοφαντικό τον ισχυρισμό ότι «όλη η θητεία του Φώτη Χατζηδιάκου, που διακρίθηκε ως τουρίστας, επισκεπτόμενος σχεδόν ολόκληρη την υφήλιο, «εις υγείαν των κορόιδων» και ως άνθρωπος των πανηγυριών, των εορτών, του χορού, των γευμάτων και των διασκεδάσεων ήταν μία σκέτη αποτυχία, αλλά και ευθεία προσβολή προς την τιμή και την αξιοπρέπεια του υπερήφανου ροδιακού λαού».
Η ως άνω φράση είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού όσα ταξίδια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος έλαβαν χώρα βάσει νόμιμων και εγκεκριμένων δαπανών, που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά και μόνο υπηρεσιακούς λόγους, ενώ επίσης πολλές από τις δαπάνες που πραγματοποίησε ήταν ιδιωτικές ή των φορέων και των οργανισμών που τον προσκαλούσαν, προκειμένου να συμβάλει στην διαφήμιση και προβολή της Ρόδου.
Τέλος ανακαλούμε ως ψευδή και συκοφαντικό τον ισχυρισμό ότι «συνηθίζει να λέει μάλιστα και χωρίς και να κοκκινίζει ότι «πολέμησε όσο κανείς άλλος τα συμφέροντα», ενώ και οι τοίχοι γνωρίζουν ότι υπήρξε ο καλύτερος και πλέον αποτελεσματικός υπηρέτης τους.
Στις περισσότερες μάλιστα των περιπτώσεων παρέδωσε χρυσοφόρες επιχειρήσεις της Ρόδου σε «ξένους» (μη Ρόδιους), αγνοώντας επιδεικτικά τους ντόπιους επιχειρηματίες, ακόμα και τους πιο επιτυχημένους».

Ο ισχυρισμός μας αυτός ήταν ψευδής και αναληθής, αφού όλες οι επιχειρήσεις που αξιοποιήθηκαν από την δημοτική αρχή, αξιοποιήθηκαν επ’ ωφελεία του Δήμου, μόνο κατόπιν νόμιμων διαγωνισμών, με προκηρύξεις που μάλιστα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου