Το κείμενο αποκατάστασης έχει ως ακολούθως:

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ.
Μετά την δημοσίευση του από 2-6-2019 δημοσιεύματος της εφημερίδας μας και αφού λάβαμε την από 9-8-2019 έγγραφη εξώδικο δήλωση- πρόσκληση περί ανάκλησης και αποκατάστασης από τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη του ανακαλώντας τις υβριστικές φράσεις και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που εκθέσαμε με το δημοσίευμά μας.
Ειδικότερα ανακαλούμε τις φράσεις «ο χειρότερος δήμαρχος όλων των εποχών», «αλαζόνας, εμπαθής, προκλητικός και ανίκανος», «στηρίχθηκε σε μια ναζιστικής μορφής, αισχρής και άτιμης προπαγάνδας», «λάσπης, ψεύδους, fakenews και δολοφονίας χαρακτήρων», «τουρίστα, άνθρωπο των πανηγυριών, των εορτών, του χορού, των γευμάτων και των διασκεδάσεων», «ευτελών προσόντων», «αλαζόνα, λαϊκιστή της χειρότερης μορφής, αχάριστο, άφιλο, εμπαθή κακό, εκδικητικό και μοχθηρό», «Ιούδα» και γενικά το σύνολο των υβριστικών φράσεων του δημοσιεύματός μας.
Οι ως άνω φράσεις υπερέβαιναν κατά πολύ κάθε πλαίσιο πολιτικής και κοινωνικής κριτικής, και επειδή προσέβαλαν βαρύτατα την προσωπικότητα του Δημάρχου, ζητάμε συγγνώμη για την αναγραφή και την αναπαραγωγή τους.
Επιπλέον ζητάμε συγγνώμη και ανακαλούμε τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του ίδιου άρθρου, γιατί είναι στο σύνολό τους ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ειδικότερα ζητάμε συγγνώμη και ανακαλούμε τον ισχυρισμό ότι «παρέδωσε ένα νησί σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το παρέλαβε», καθ’ ότι από το έργο του προκύπτει η προσπάθεια αντιμετώπισης σοβαρών προβλημάτων του νησιού όπως οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις του νησιού, η εφαρμογή της ανακύκλωσης, η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας που είχαν σαν αποτέλεσμα την πανελλήνια διάκριση του Δήμου.
Ανακαλούμε ως ψευδή τον ισχυρισμό ότι αντί προαγωγής έργου και σεβασμού προς τον πολίτη στηρίχθηκε στα fakenews, τη λάσπη, στη συκοφαντία και σε ναζιστικής μορφής ατελέσφορη προπαγάνδα.’
Οτι χάρις στο στήσιμο μίας ναζιστικής αισχρής και άτιμης προπαγάνδας κατά του πρώην δημάρχου Χατζή Χατζηευθυμίου, με ολόκληρα κοντάρια λάσπης, ψεύδους και fakenews και δολοφονίας χαρακτήρων, αθλιότητες που οδήγησαν σε καταδίκες από τη Δικαιοσύνη».
Ο ως άνω ισχυρισμός είναι ψευδής, αφού ουδέποτε ο Δήμαρχος συκοφάντησε τον πρώην Δήμαρχο Ρόδου και ουδέποτε καταδικάστηκε αυτός η οποιοσδήποτε από τους συνεργάτες του για τέτοια συκοφάντηση.
Ανακαλούμε ως ψευδή και συκοφαντικό τον ισχυρισμό ότι «όλη η θητεία του Φώτη Χατζηδιάκου, που διακρίθηκε ως τουρίστας, επισκεπτόμενος σχεδόν ολόκληρη την υφήλιο, «εις υγείαν των κορόιδων» και ως άνθρωπος των πανηγυριών, των εορτών, του χορού, των γευμάτων και των διασκεδάσεων ήταν μία σκέτη αποτυχία, αλλά και ευθεία προσβολή προς την τιμή και την αξιοπρέπεια του υπερήφανου ροδιακού λαού».
Η ως άνω φράση είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού όσα ταξίδια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος έλαβαν χώρα βάσει νόμιμων και εγκεκριμένων δαπανών, που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά και μόνο υπηρεσιακούς λόγους, ενώ επίσης πολλές από τις δαπάνες που πραγματοποίησε ήταν ιδιωτικές ή των φορέων και των οργανισμών που τον προσκαλούσαν, προκειμένου να συμβάλει στην διαφήμιση και προβολή της Ρόδου.
Τέλος ανακαλούμε ως ψευδή και συκοφαντικό τον ισχυρισμό ότι «συνηθίζει να λέει μάλιστα και χωρίς και να κοκκινίζει ότι «πολέμησε όσο κανείς άλλος τα συμφέροντα», ενώ και οι τοίχοι γνωρίζουν ότι υπήρξε ο καλύτερος και πλέον αποτελεσματικός υπηρέτης τους.
Στις περισσότερες μάλιστα των περιπτώσεων παρέδωσε χρυσοφόρες επιχειρήσεις της Ρόδου σε «ξένους» (μη Ρόδιους), αγνοώντας επιδεικτικά τους ντόπιους επιχειρηματίες, ακόμα και τους πιο επιτυχημένους».

Ο ισχυρισμός μας αυτός ήταν ψευδής και αναληθής, αφού όλες οι επιχειρήσεις που αξιοποιήθηκαν από την δημοτική αρχή, αξιοποιήθηκαν επ’ ωφελεία του Δήμου, μόνο κατόπιν νόμιμων διαγωνισμών, με προκηρύξεις που μάλιστα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα μας».

5 σχόλια στο Η “Δημοκρατική” ανακαλεί και αποκαθιστά τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο

 1. Avatar Ο/Η Χρυσοστομος Μιχαλακης λέει:

  Η συγγνώμη σας είναι Κατόπιν εορτής.
  Η κριτική και το λεξιλογιο σας στερείται σοβαρότητας και έλλειψη σεβασμού στις αρχές,στις αξίες και κυρίως στο αναγνωστικό σας κοινό.
  Το άρθρο σας δεν υποβαθμίζει τον Δήμαρχο αλλά εσάς σαν δημοσιογράφο αλλά και την ιδια την εφημερίδα που αντιπροσωπεύεται.
  Το μέλλον και τα έργα κρίνουν το κάθε δήμαρχο.
  Το αισχρό λεξιλόγιο δειχνει την μορφωση μας
  Ειμαι Ρόδιος μετανάστης στη Αμερική και αναγνωστης της εφημεριδας σας.
  Επισκέπτομαι την Ωραία μας Ρόδον πολύ τακτικά.
  Εχω υπηρετήσει τους Ροδίτικους συλλόγους στην Αμερική και Καναδά ως μέλος και πρόεδρος κάνοντας τα πάντα να κρατήσουμε τα Ελληνικα και Ροδίτικα ιδανικά ζωντανά εδώ που βρισκόμαστε.
  Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος ειναι πάντα μαζι μας πρόθυμος να μας βοηθήσει και να συμπαρασταθή στα προβληματα που αντιμετωπίζουμε.
  Μας έχει επισκεφθεί ως Αντιπεριφερειάρχης με δικά τους έξοδα στον Καναδά και Αμερικη στις εκδηλώσεις που κάνουμε για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου και οταν τα παιδιά μας δεύτερης και τρίτης γενιάς επισκέπτονται την ωραία μας Ρόδο για εκπαιδευτικούς σκοπούς είναι πάντα κοντά κανοντας τα να νιωθουν υπερήφανοι για την Ροδιτικη καταγωγή τους.
  Η κριτική είναι καλή οταν ειναι εποικοδομητική και οχι κατηγορία.

 2. Avatar Ο/Η ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

  Χαχαχα.. και αναπαραγωγή όλων των υβριστικών φράσεων και γλυτώνετε και την αγωγή…ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ.

 3. Avatar Ο/Η Νικήτας λέει:

  Κρίμα για την εφημερίδα. Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε τους λόγους που θυσιάζει μια εφημερίδα την αξιοπιστία της για να συκοφαντήσει τον πρώην δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο. Είναι απορίας άξιον ποιος νους σκέφτηκε όλους αυτούς τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Μα, «στηρίχθηκε σε μια ναζιστικής μορφής, αισχρής και άτιμης προπαγάνδας» αν είναι δυνατόν, γιατί τόση εμπάθεια. Είτε μας αρέσει είτε όχι ο δήμαρχος είναι θεσμός και οι δημότες απαιτούν από τις εφημερίδες τους ουσιαστική και αξιόπιστη κριτική για τις εκάστοτε αποφάσεις τους και για την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών των τομέων της αρμοδιότητας τους. Έτσι πάμε μπροστά. Γιατί να γράψει τόσες ανακρίβειες η εφημερίδα και για δυόμισι ολόκληρους μήνες να συνοδεύει αυτή η ρετσινιά έναν άνθρωπο; Το δημοσίευμα έλαβε χώρα απ´ ότι διαβάζουμε στις 2-6-2019 την ίδια μέρα δηλαδή με τις επαναληπτικές εκλογές, που σημαίνει ότι ενδεχομένως επηρεάστηκε το εκλογικό αποτέλεσμα. Θα θέλαμε να μάθουμε επίσης αν θα ζητήσει χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη έστω προς όφελος κάποιου ιδρύματος. Όλο αυτό προκαλεί λύπη. Είναι κρίμα.

 4. Avatar Ο/Η Manoschart λέει:

  Τελικά αφού όλα αυτά είναι αναληθή γιατι τα γράψατε στην εφημερίδα σας χωρίς να κάνετε έρευνα αν είναι αληθή;Απορίας άξιο!!

 5. Avatar Ο/Η koykiaapolon@hotmail.com λέει:

  χαχαχαχχαααααα το μουστακι ειναι για βραβειο !!!μονο αυτο ξεχασαν να βραβεύσουν!!!
  βραβειο δακτυλου!!
  βραβειο μπλουζας!!
  βραβειο βραβειο!!!
  επισης το βραβειο τον βραβειο το βραβειον ο βραβειον
  χαχχαχαχαααα

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ