Την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα ενισχύσει τα ποσοστά της στα Δωδεκάνησα και έχει βάσιμες ελπίδες να πάρει περισσότερες από δύο έδρες, εκφράζει σήμερα σε συνέντευξή του στην «δ» ο τ. βουλευτής, κ. Ιωάννης Παππάς.

Επιπλέον, μιλάει για την στήριξη της Ν.Δ. στα πρόσωπα των κ.κ. Αντώνη Καμπουράκη για τον Δήμο Ρόδου και Γιώργου Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, και το Μεταφορικό Ισοδύναμο, λέγοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ψέματα και κορόϊδεψε τους νησιώτες. Όσον αφορά την έξοδο από τα Μνημόνια, ο κ. Παππάς δηλώνει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει τόσο εύκολα από την κρίση, καθώς έρχονται ακόμη πιο βαριά μέτρα από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Η συνέντευξη αναλυτικά:

• Κύριε Παππά να ξεκινήσουμε από τα πρόσφατα ανακοινωθέντα της ΝΟΔΕ για στήριξη των κ.κ. Γιώργου Χατζημάρκου (νυν περιφερειάρχη) για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Αντώνη Καμπουράκη για τον δήμο Ρόδου. Σας ικανοποιεί το γεγονός πως η Ν.Δ. φέρεται αποφασισμένη να κινηθεί δυναμικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στοχεύοντας και τον Δήμο;
Το σημαντικό είναι ότι η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου. Για το καλό των νησιών μας και βεβαίως για το καλό της Ρόδου. Η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, έγινε για να εξετάσουμε σε πρώτη φάση τις υποψηφιότητες των άξιων υποψηφίων δημάρχων για την Δωδεκάνησο, τον Δήμο Ρόδου αλλά και για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σε κάθε νησί έχουμε δημάρχους τους οποίους έχουμε στηρίξει είτε επικεφαλής παρατάξεων είτε δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους μέσα από ανεξάρτητα ψηφοδέλτια. Τη Ν.Δ. την ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η ευημερία των νησιωτών που έχουν ταλαιπωρηθεί από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια. Ενώ είχαμε φτάσει σε βελτίωση, είδαμε ότι ακολούθησε η καταστροφική πορεία της οικονομίας των νησιών μας. Συνεπώς, η μεγαλύτερη πλειοψηφία είδε θετικά την υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Καμπουράκη και του νυν περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο κ. Καμπουράκης, είναι ένα σοβαρό, άξιο, πετυχημένο στέλεχος της κοινωνίας, του επιχειρηματικού κόσμου, είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και φυσικά, είναι ένας άνθρωπος που είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα του νησιού μας. Η υποψηφιότητα Καμπουράκη θα έλεγα, είναι θείο δώρο για την Ρόδο, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ένας άνθρωπος της δημιουργίας, ένα στέλεχος καταξιωμένο στον χώρο του τουρισμού και διεθνώς. Ένας άνθρωπος πρωτοπόρος του τουρισμού. Σπάνια τέτοιοι πετυχημένοι επιχειρηματίες θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του πολίτη.
Για τον κ. Χατζημάρκο, δεν χρειάζονται συστάσεις. Μιλάει το έργο του και η επιτυχημένη πορεία του. Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένας πετυχημένος περιφερειάρχης, έχει την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, έχει εργαστεί ακούραστα για όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιβάλλεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του.
• Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, διαβεβαιώνουν τον ελληνικό λαό ότι θα βγούμε από τα Μνημόνια. Μπορεί η ελληνική οικονομία να ανακάμψει με τόσα προβλήματα και με νέα βαριά μέτρα που αναμένονται από τις αρχές του 2019;
Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου το μόνο που έχει κάνει στον ελληνικό λαό είναι να λέει ψέματα και τίποτε άλλο. Από όσα υποσχέθηκαν δεν έπραξαν απολύτως τίποτα. Κοροϊδεύουν συνεχώς τους Έλληνες και φορτώνουν τους πολίτες με νέα βαριά μέτρα. Με την πρόσφατη καταστροφή στην Ανατολική Αττική, καταλάβαμε όλοι μας ότι διέλυσαν τον δημόσιο τομέα και τους κρατικούς μηχανισμούς που στήριζαν την κοινωνία. Με μια λέξη: τυχαία καταφέρνουμε να ζούμε σε αυτή την χώρα. Αν συμβεί κάτι κινδυνεύουμε όλοι. Αυτό έχει καταφέρει να κάνει μετά από τρία χρόνια η κυβέρνηση και τίποτε άλλο. Είναι τέτοια η ανάγκη, φαίνεται, κάποιων ανθρώπων να βρίσκονται στην καρέκλα που λένε δημόσια τέτοιες σαχλαμάρες. Η κοινωνία πονάει και πενθεί σήμερα. Αυτό το οποίο ειπώθηκε από τον κ. Κουβέλη είναι αδιανόητο. Αλλά είναι και μια ένδειξη του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να πορευθεί από δω και στο εξής. Τι συμβαίνει, λοιπόν, στις 20 Αυγούστου; Τελειώνει, πράγματι, το τρίτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δεν βγαίνει όμως η χώρα από τα μνημόνια, όπως βγήκαν άλλες χώρες -η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Και δεν βγαίνει από τα μνημόνια διότι υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητου, ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα, αλλά και δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της χώρας μας. Για ποια έξοδο, λοιπόν, από τα μνημόνια συζητάμε; Και όλα αυτά λέγονται μια μέρα μετά τη δήλωση του επικεφαλής του ESM ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι «το 2014 η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και μας προέκυψε ο κ. Βαρουφάκης». Αλλά ο κ. Βαρουφάκης δεν προέκυψε σε κενό. Μας προέκυψε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και όλος αυτός ο θίασος που μας κυβερνούσε τους πρώτους έξι μήνες, για να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού, να αναγκαστεί να υπογράψει τρίτο πρόγραμμα και να παραταθεί αναίτια η κρίση για τουλάχιστον μια τριετία.

• Θα ήθελα το σχόλιό σας για τις δημοσκοπήσεις. Όλες οι τελευταίες φέρνουν σταθερά μπροστά τη Ν.Δ. με μια καταγεγραμμένη τάση ‘παγίωσης’ μεγάλης διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα εκφραστεί αυτό και στην κάλπη;
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια η διαφορά κυμαίνεται σε μεγάλα ποσοστά. Μετά τα γεγονότα με το Μακεδονικό που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό και τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπου όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι έχουν διαλυθεί τα πάντα, είναι δεδομένο ότι ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πλέον πως δεν μπορεί να παραμένει στην εξουσία η κυβέρνηση αυτή του Τσίπρα μαζί με τον Καμμένο διότι κάνει κακό σε όλους μας. Μπορεί να έχουν μάθει κάποιους να ζουν με επιδόματα αλλά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει αυτό τον τρόπο ζωής. Θέλει ασφάλεια και σταθερότητα για να προχωρήσει η οικονομία. Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα εκφραστεί στην κάλπη όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

• Τελικά το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι γεγονός. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα αποτελέσει το αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Είστε αισιόδοξος ότι θα είναι όμως έτσι στην πράξη;
Ο κ. Τσίπρας κοροϊδεψε τους νησιώτες και τους Δωδεκανήσιους όταν προεκλογικά από το Ροδίνι είχε δεσμευτεί ότι δεν θα καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Αυτό το ξέρουμε όλοι αλλά δυστυχώς, κάποιοι το ξεχνούν. Δεν πρέπει να έχουμε τόσο κοντή μνήμη. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα που έχει επιφέρει η κατάργηση του ΦΠΑ είναι τεράστια. Απλά προσπαθούν να συγκρατήσουν την κατάσταση με την επιδοματική πολιτική. Ακόμη και το Μεταφορικό Ισοδύναμο, είναι μια κοροϊδία. Δεν υφίσταται καν. Τα 110εκ. ευρώ που λένε, είναι λεφτά που θα τα πάρουν από άλλους κωδικούς για έργα. Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά, πάλεψε να τους συγκρατήσει και να μην χάσει το κεκτημένο αυτό των νησιωτών. Κι ενώ μας πίεζαν οι δανειστές εμείς κάναμε μεγάλο αγώνα. Μάλιστα, να σημειώσω εδώ ότι στην προσπάθεια που έγινε από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, συνέβαλαν ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο κ. Παπασταύρου, ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης που ήταν αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και ο κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, οι οποίοι μας πρόσφεραν ως αντιστάθμισμα τις 4 μονάδες του ΦΠΑ στα συμβόλαιά τους για να μην χάσουμε το κεκτημένο μας. Οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έδωσαν όμως πολύ εύκολα ενώ θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι μαζί. Παραμένει μια κυβέρνηση που κοροϊδεύει τον λαό.

• Κατά την άποψή σας, η Ν.Δ. μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά της στις βουλευτικές εκλογές στα Δωδεκάνησα και να κερδίσει περισσότερες έδρες;
Το βλέπω στην επαφή που έχω με τον κόσμο σε όλα τα νησιά όπου πηγαίνω. Είναι δεδομένη η αγανάκτηση του κόσμου. Μάς έχει αδικήσει ο εκλογικός νόμος και χάσαμε έδρες αλλά αυτή την φορά η Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα θα έχει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά. Οι Δωδεκανήσιοι είναι δημιουργικοί άνθρωποι και βλέπουν πως δεν μπορούν να προχωρήσουν με αυτή την κυβέρνηση. Είμαι αισιόδοξος ότι θα στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επιλέξουν τη Ν.Δ. ως μοναδική λύση για να αλλάξει η χώρα. Πιστεύω ότι μπορούμε να μιλάμε για τρεις ή ακόμη και τέσσερις έδρες εάν παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

• Οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι μπροστά μας. Θα είστε πάλι υποψήφιος; Τι θα λέγατε στους Δωδεκανήσιους και στις Δωδεκανήσιες;
Όπως ξέρετε, από το 2012 είχα την τιμή να εκλεγώ βουλευτής αλλά λόγω του εκλογικού νόμου χάθηκε η έδρα. Παραμένω πάντα στην πρώτη γραμμή για το καλό του τόπου μας, αγωνίζομαι, παλεύω και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στα νησιά μας. Έχω την τιμή να είμαι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. είμαι ενεργό στέλεχος της Ν.Δ. αλλά πάνω απ όλα είμαι ενεργός πολίτης. Παραμένω στρατιώτης στην πρώτη γραμμή, είμαι υποψήφιος βουλευτής και θα συνεχίσω τον αγώνα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ