ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιμενικοί: Οι ήρωες του Αιγαίου με τη σπουδαία δράση – Καθημερινές διασώσεις σε Κάλυμνο και Λέσβο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
διάσωση μεταναστών

Την ώρα που οι ροές με­τα­να­στών και προ­σφύ­γων αυ­ξά­νο­νται το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα με την κυ­βέρ­νη­ση να κάνει σχέ­δια επί χάρ­του για την αντι­με­τώ­πι­ση του φαι­νο­μέ­νου, οι λι­με­νι­κοί στο νο­τιο­α­να­το­λι­κό και βό­ρειο Αι­γαίο δί­νουν κα­θη­με­ρι­νές μάχες για τη σω­τη­ρία αν­θρώ­πων. Οι λι­με­νι­κοί ήρωες σε Κά­λυ­μνο, Κω, Λέσβο, Λέρο κα­τα­βάλ­λουν υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες για την προ­στα­σία αν­θρώ­πων και συ­νό­ρων.

Ιδιαί­τε­ρα, οι λι­με­νι­κοί στην ακρι­τι­κή Κά­λυ­μνο ξε­περ­νούν κα­θη­με­ρι­νά τους εαυ­τούς τους, καθώς σε διά­στη­μα μόλις μιας εβδο­μά­δας έχουν φτά­σει στην Ψέ­ρι­μο του­λά­χι­στον 120 με­τα­νά­στες, πα­κι­στα­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας. Οι λι­με­νι­κοί του νη­σιού, εκτός απο τις υπό­λοι­πες υπο­χρε­ώ­σεις τους κα­λού­νται να δια­σώ­σουν και να πε­ρισ­συ­λέ­ξουν άτομα ηλι­κί­ας απο 15 έως 40 ετών.

Οι λι­με­νι­κοί του νη­σιού πραγ­μα­το­ποιούν σπου­δαία αν­θρω­πι­στι­κή δράση, γε­γο­νός απο­δε­κτό από την κοι­νω­νία του νη­σιού. Εκτός απο τη διά­σω­ση, οι λι­με­νι­κοί φρο­ντί­ζουν για αν­θρώ­πι­νες συν­θή­κες δια­βί­ω­σης των με­τα­να­στών πα­ρέ­χο­ντάς του με τη συν­δρο­μή των εθε­λο­ντών, όλα όσα χρειά­ζο­νται για να αφή­σουν πίσω τους την φρίκη του πο­λέ­μου και του ξε­ρι­ζω­μού.

Η ίδια ει­κό­να και για τους λι­με­νι­κούς σε Λέρο και Κω, οι οποί­οι με αυ­τα­πάρ­νη­ση δια­σώ­ζουν ψυχές απο τα πα­γω­μέ­να νερά του Αι­γαί­ου.

Δείγ­μα της αυ­τα­πάρ­νη­σης των λι­με­νι­κών απο­τε­λεί η πε­ρί­πτω­ση στη Λέσβο τα ξη­με­ρώ­μα­τα, εκεί όπου λι­με­νι­κοί έσω­σαν από βέ­βαιο θά­να­το τρεις με­τα­νά­στες, οι οποί­οι οποί­οι επέ­βαι­ναν σε βάρκα με 15 συ­νο­λι­κά άτομα. Οι άτυ­χοι με­τα­νά­στες πα­ρα­σύρ­θη­καν απο τα κύ­μα­τα και δύο απο αυ­τούς δια­σώ­θη­καν απο λι­με­νι­κούς λίγο πριν χά­σουν την ζωή τους. Ο τρί­τος κα­τά­φε­ρε να επι­στρέ­ψει κο­λυ­μπό­ντας στα τουρ­κι­κά πα­ρά­λια.

Ση­μειώ­νε­ται ότι μήνες τώρα οι συν­δι­κα­λι­στές λι­με­νι­κοί διεκ­δι­κούν την πρό­σλη­ψη προ­σω­πι­κού, καθώς και κί­νη­τρα ιδιαί­τε­ρα για όσους συ­να­δέλ­φους τους βρί­σκο­νται στην πα­ρα­με­θό­ριο, με την κυ­βέρ­νη­ση να μην έχει λάβει ακόμη σαφής απο­φά­σεις που να ικα­νο­ποιούν τα αι­τή­μα­τά τους.

newpost.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.