Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Χατζημάρκος: «Ένα σημαντικό έργο υποδομής για την Κω ξεκινά»

Υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED τελευταίας τεχνολογίας στο περιφερειακό οδικό δίκτυο της Κω

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κω με φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη χθες μεταξύ του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Dasteri Systems Α.Ε., Γιάννη Δαστερίδη, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Εμμανουήλ Μαριά.

1.810 φωτιστικά LED τελευταίας τεχνολογίας αναλαμβάνει η ανάδοχος εταιρεία Dasteri Systems Α.Ε να εγκαταστήσει στο περιφερειακό οδικό δίκτυο του νησιού της Κω, ένα έργο προϋπολογισμού 1.334.385,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. (17%), με χρήση ιδίων πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, κατά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε:

«Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Κω ξεκινά. Υπογράφουμε τη σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού και της αντικατάστασης λαμπτήρων στο περιφερειακό οδικό δίκτυο της νήσου Κω, με λάμπες τύπου LED, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη τουριστική περίοδο με τις ιστορικές προκλήσεις, η δουλειά δεν σταματά. Κάθε μέρα πάμε τα νησιά του Νότιου Αιγαίου βήμα βήμα όλο και πιο μπροστά. Με έργα που ολοκληρώνονται και παραδίδονται στους πολίτες. Με δεσμεύσεις που γίνονται πράξεις σε κάθε νησί».

Ο ανάδοχος του έργου «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο νήσου Κω με την προμήθεια & εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED» αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει το έργο σε διάστημα δέκα (10) μηνών. Επίσης, εγγυάται τη συντήρηση των φωτιστικών σωμάτων LED, έτσι ώστε αυτά να βρίσκονται σε κατάσταση καλής λειτουργίας για το χρονικό διάστημα 10 ετών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, ενώ κάθε προσφερόμενο φωτιστικό σώμα LED θα συνοδεύεται από γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας, τουλάχιστον πέντε (5) ετών.

Τα ελληνικής κατασκευής φωτιστικά LED είναι τελευταίας γενιάς, στο πλαίσιο μιας έξυπνης εφαρμογής, που συνδυάζει δυνατότητες όπως free wifi , ρύθμιση φωτεινότητας, μέχρι και πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες με αισθητήρες σε κάθε φωτιστικό σημείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Kostis Technitis    14.07.2020 17:58

    Αγαπητέ Γιώργο,

    Σημαντικό επίσης έργο και απαραίτητο στον Επαρχιακό της Κω είναι η φωταγώγηση του υπόλοιπου δρόμου απο του Σταυρού το Πέραμα μέχρι την πόλη της Κω.
    Επίσης η δημιουργία δεύτερου επαρχιακού για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντως και για την αποφυγή πολλών ατυχημάτων είναι πάρα πολύ απαραίτητος λαμβάνοντας υπ όψιν την κίνηση των τουριστικών λεωφορείων, των ενοικιαζόμένων αυτοκινήτων, και τα Ι.Χ των κατοίκων και εννοώ σε season όχι όπως αυτή του 2020 λόγω κορονωιού.
    Ιδίως το high season ο επαρχιακός είναι πάρα πολύ φορτομένος.

Σχολιασμός άρθρου