Ρεπορτάζ

Προκαταρκτική έρευνα για όσα συνέβησαν στην παραλία της «Αγίας Αγάθης»

Και νέα προκαταρκτική εξέταση για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από δημόσιους λειτουργούς και ιδιώτες, στη διαδικασία εκμετάλλευσης θέσεων για την ανάπτυξη καντινών και ομπρελών, προκάλεσε αναφορά που υπέβαλε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Γιαννίκος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στην παραλία «Αγία Αγάθη» και συγκεκριμένα εντός κοινοχρήστου χώρου αιγιαλού- παραλίας του Δημοσίου, την οποία η Κ.Υ.Δ. προστατεύει σύμφωνα με το Ν. 2971/01 (Φ.Ε.Κ. 285/τ.Α719-12-2001) δύο κάτοικοι Αρχαγγέλου, έχουν αυθαίρετα και παράνομα τοποθετήσει και λειτουργούν εντός του κοινοχρήστου αυτού χώρου, εκμεταλλευόμενοι αυτόν δια της τοποθέτησης σταθερών καντινών και λοιπών κατασκευασμάτων, τα οποία ανατρέπουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του.
Οι ανωτέρω παρότι κηρύχθηκαν πλειοδότες στον πλειστηριασμό, που έγινε από τη «Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε» του Δήμου Ρόδου για τους συγκεκριμένους χώρους, δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει μίσθωση, δεν έχουν καταβάλει το σχετικό τίμημα και ως εκ τούτου είναι αυθαίρετοι.

Η δημοπρασία που διεξήχθη στις αρχές του Μαΐου στη Λίνδο για την μίσθωση χώρων ανάπτυξης ομπρελών και την λειτουργία τροχήλατων καντινών στην Αγία Αγάθη, ήταν επεισοδιακή.
Οι διαγωνιζόμενοι ενημερώθηκαν αρχικά ότι με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2731/2-5-2014 έγγραφο της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της ΚΒ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού ζητήθηκε από την εταιρεία η εξαίρεση του προαναφερόμενου παραλιακού χώρου από τη διαδικασία δημοπράτησης επειδή βρίσκεται πλέον εντός των ορίων της θεσμοθετημένης αδόμητης Ζώνης Α΄ απολύτου προστασίας του αρχαιολογικού χώρου στο Χαράκι Μαλώνας και συνεπώς απαγορεύεται η εγκατάσταση λυόμενων οικίσκων και τροχοβιλών, ενώ για οποιαδήποτε δραστηριότητα απαιτείται η προηγούμενη έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΠΑ.

Αφού ενημέρωσε για το ελάττωμα αυτό ξεκίνησε η δημοπρασία.
Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και όταν οι τιμές έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη, μέχρι και 3.800 ευρώ, τότε, με απόφαση της επιτροπής, διεκόπη η διαδικασία για να επαναληφθεί!
Στην νέα διαδικασία πλειοδότησαν, όπως καταγγέλθηκε, μόνο άτομα, τα οποία μάλιστα σχετίζονται με συγκεκριμένο δημοτικό συνδυασμό!

Θυμίζουμε ότι τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της παράνομης βίας παρήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος μετά τα όσα απίθανα συνέβησαν κατά τη διάρκεια δημοπρασιών για την εκμίσθωση χώρων ανάπτυξης ομπρελών σε παραλίες της Ρόδου από την εταιρεία «ΔΕΡΜ ΑΕ».
Για την υπόθεση σημειώθηκε παρέμβαση στον Εισαγγελέα και του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει ζητήσει εξάλλου εγγράφως την ακύρωση όλων των δημοπρασιών, που διενεργήθηκαν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου