Τοπικές Ειδήσεις

Στο Ταμείο Ανάκαμψης το αεροδρόμιο της Ρόδου!!

Στην ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της «Δημοκρατικής», η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ρόδου.
Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την έγκριση του σχεδίου ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόκειται για ένα σχέδιο που λειτουργεί συνδυαστικά και συμπληρωματικά με τα άλλα μεγάλα εθνικά και ευρωπαϊκά περιφερειακά προγράμματα και χαρακτηρίζεται και από έντονη περιφερειακή διάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα να αντληθούν πόροι και να γίνουν έργα σε όλη την χώρα. Υπό αυτό το πρίσμα, επιλέχθηκε στο σχέδιο να περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης για τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι συνολικό το σχέδιο “Ελλάδα 2.0” διαμορφώθηκε για να δώσει στη χώρα μια νέα μεγάλη ώθηση για το μέλλον ενώ συμπλήρωναν ότι για τη διαμόρφωσή του πάρθηκαν υπόψιν πολλές από τις χρόνιες υστερήσεις που κράτησαν μέχρι τώρα την Ελλάδα πίσω από τις άλλες αναπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα κινητοποιούνται ιδιωτικές επενδύσεις σε όλο το εύρος των δράσεων δίνοντας πνοή στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Την ίδια ώρα κυβερνητικό στέλεχος τόνισε, μιλώντας στην «Δημοκρατική» ότι τα έργα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που δίνουν σε όλες τις Περιφέρειες τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτά. Υπογράμμισε δε ότι πολλά έργα είναι ήδη σχεδιασμένα με την τοπική και περιφερειακή τους διάσταση, ενώ άλλα έχουν μεν οριζόντιο χαρακτήρα και είναι ανοικτά, αλλά απομένει στις περιφερειακές οντότητες να πάρουν μέρος είτε με την χωρική τους διάσταση, είτε με την πληθυσμιακή τους, είτε τέλος με την παραγωγική τους δυναμική. Έτσι, κρίσιμες υποδομές για την ασφάλεια, την υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής, την πρόνοια και την εργασιακή δυνατότητα δημιουργούνται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, διασπείροντας τις σχετικές επενδύσεις και ενισχύοντας την περιφερειακή και κοινωνική συνοχή.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μεγάλο στοίχημα για όλους τους φορείς που θα πάρουν μέρος στην υλοποίηση του σχεδίου το να επιτύχουν αυτόν τον μεγάλο στόχο, που θα μεταμορφώσει την Ελλάδα και θα δώσει πνοή δημιουργίας στις νέες γενιές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου