Τοπικές Ειδήσεις

Αίτηση πτώχευσης Ε.Π.Ε. που εδρεύει στη Ρόδο

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, προσέφυγε χθες μία ανώνυμη εταιρεία εμπορίας κρεάτων, ζητώντας να κηρυχθεί σε πτώχευση μία εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που εδρεύει στη Ρόδο και ο διαχειριστής-ομόρρυθμο μέλος αυτής.
Όπως περιγράφει η αιτούσα , δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων καθώς και στην επεξεργασία και τυποποίηση κρέατος και προϊόντων κρέατος.
Στο πλαίσιο λοιπόν των δραστηριοτήτων αυτών συναλλάχθηκε με την εταιρεία κατά της οποίας στρέφεται. Ειδικότερα, για την αποπληρωμή μέρους του τιμήματος των πωληθέντων εμπορευμάτων η καθ’ης εταιρεία αρχικά εξέδωσε 3 συναλλαγματικές συνολικού ποσού 329.277 ευρώ και στη συνέχεια ακόμη 4 συνολικού ποσού 456.545 ευρώ, οι οποίες δεν πληρώθηκαν και η αιτούσα προχώρησε σε έκδοση διαταγών πληρωμής.
Όπως υποστηρίζει η αιτούσα, η καθ’ης δεν έχει καταβάλει κανένα ποσό παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις λόγω μόνιμης και γενικής αδυναμίας πληρωμής με αποτέλεσμα η οφειλή να ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 785.823 ευρώ.
Ακόμη, η καθ’ης εταιρεία δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία ενώ ο διαχειριστής-ομόρρυθμος μέλος δεν διαθέτει ικανά περιουσιακά στοιχεία ελεύθερα βαρών που να καθιστά δυνατή την ικανοποίηση των απαιτήσεων της αιτούσας με την εκποίησή τους ή από τις τραπεζικές καταθέσεις τους.
Επιπλέον, όπως διατείνεται η αιτούσα, η μόνιμη και γενική πραγματική αδυναμία των καθ’ ων προς εξόφληση των ληξιπρόθεσμων εμπορικών χρεών υφίσταται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του έτους 2017.
Ακόμη, η εν λόγω αδυναμία επέφερε την απώλεια της εμπορικής πίστης ειδικά προς τους προμηθευτές καθώς τα χρέη είναι εν τοις πράγμασι εμπορικά καθώς προήλθαν από αγορές εμπορευμάτων τα οποία στη συνέχεια κατόπιν επεξεργασίας τους τα διέθεσαν στο εμπόριο χάριν αποκομιδής κέρδους.

Για τους λόγους αυτούς η αιτούσα εταιρεία ζητά να κηρυχθούν σε κατάσταση πτώχευσης η μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που εδρεύει στη Ρόδο και ο διαχειριστής-ομόρρυθμο μέλος αυτής και να οριστεί χρόνος παύσης των πληρωμών ο Ιανουάριος του έτους 2017 όπως και να οριστεί εισηγητής και σύνδικος πτώχευσης.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μαρίνος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου