ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΣΔΟΕ πάει… παραλία: Ξεκινά το φορο-σαφάρι στις τουριστικές περιοχές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρίστες
Μέγεθος γραμμάτων

το μι­κρο­σκό­πιο του ΣΔΟΕ μπαί­νουν από τις επό­με­νες ημέ­ρες οι του­ρι­στι­κοί προ­ο­ρι­σμοί σε όλη τη χώρα με σκοπό την πά­τα­ξη της φο­ρο­δια­φυ­γής.

Οι έλεγ­χοι θα επι­κε­ντρω­θούν σε κλά­δους όπως η εστί­α­ση, η ψυ­χα­γω­γία, η ενοι­κί­α­ση ομπρε­λών στις πα­ρα­λί­ες, η ενοι­κί­α­ση δω­μα­τί­ων, αλλά και η ενοι­κί­α­ση οχη­μά­των.

Οι εφο­ρια­κοί θα διε­νερ­γούν επι­τό­πιους ελέγ­χους για την έκ­δο­ση απο­δεί­ξε­ων, την ύπαρ­ξη και χρήση των τερ­μα­τι­κών POS, την υπο­βο­λή δη­λώ­σε­ων ΦΠΑ, τη νό­μι­μη χρήση τα­μεια­κής μη­χα­νής κ.α.

Σε πε­ρί­πτω­ση που εντο­πι­στούν φο­ρο­λο­γι­κές πα­ρα­βά­σεις οι επι­χει­ρή­σεις και οι επαγ­γελ­μα­τί­ες θα βρε­θούν αντι­μέ­τω­ποι με τσου­χτε­ρά πρό­στι­μα και άλλες κυ­ρώ­σεις, όπως λου­κέ­το στα κα­τα­στή­μα­τα.

Οι πρώ­τοι έλεγ­χοι θα ξε­κι­νή­σουν από τους κο­ντι­νούς προ­ο­ρι­σμούς, όπως για πα­ρά­δειγ­μα τα νησιά του Αρ­γο­σα­ρω­νι­κού και θα επε­κτα­θούν στα­δια­κά και σε άλλες πε­ριο­χές.

Πηγή tvxs.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.