Χιλιάδες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα ξημερώσουν χωρίς τα αποτελέσματα των ψήφων που θα λάβουν

Στο σκοτάδι… ως προς τη σταυροδοσία τους θα μείνουν το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης της 18ης Μαΐου, οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Με μία πρωτοφανή και αναιτιολόγητη προς το παρόν απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε κατεύθυνση να μην καταχωρηθούν ηλεκτρονικά από τα κατά τόπους συνεργεία υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων οι ψήφοι, οι οποίοι θα καταμετρηθούν υπέρ κάθε υποψηφίου για τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια. Αντίθετα, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα πληροφορηθούν κανονικά μέσω διαδικτύου τους «σταυρούς» τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Και ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα για την καταχώρηση και της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, ταυτόχρονα με τα αποτελέσματα των υποψηφίων δημοτικών συνδυασμών –όπως συνέβαινε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση- το υπουργείο Εσωτερικών χθες με απόφαση λίγο πριν τις κάλπες άναψε «κόκκινο» στην onlineμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Μάλιστα, η Περιφέρεια είχε φροντίσει για την αναβάθμιση των συστημάτων καταχώρησης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ώστε τη βραδιά των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, χωρίς προβλήματα και με γρήγορους ρυθμούς, οι υποψήφιοι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι σύμβουλοί τους να πληροφορούνται με κανονική ροή τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, το υπουργείο ήρθε να αιφνιδιάσει δυσάρεστα τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι τη νύχτα των εκλογών θα έχουν πλήρη άγνοια για το τι τους επιφύλαξε η κάλπη ως προς τη σταυροδοσία τους.

Η κατεύθυνση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών είναι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μετά το τέλος της διαδικασίας καταμέτρησης και το κλείσιμο του σάκου, να μην κοινοποιούν στις Περιφερειακές Ενότητες και στα συνεργεία καταχώρησης των αποτελεσμάτων, το τηλεγράφημα με τη σταυροδοσία των δημοτικών εκλογών, παρά μόνο το τηλεγράφημα με τις ψήφους υπέρ των συνδυασμών.

Η σταυροδοσία των δημοτικών εκλογών θα παραδίδεται μαζί με το πρώτο τηλεγράφημα, δηλαδή των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων ανά εκλογικό τμήμα για κάθε δημοτικό συνδυασμό, στο Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο θα επιφορτιστεί με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας.

Ο ιστότοπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ekloges.thessaly.gov.gr), θα μεταδίδει το βράδυ των εκλογών online τα αποτελέσματα για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων, Τρικάλων).

Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να εμφανίζει τα αποτελέσματα, άμεσα, με την ηλεκτρονική καταχώρησή τους στο σύστημα, από το αντίστοιχο συνεργείο.

Από την ηλεκτρονική διεύθυνση θα δημοσιοποιούνται τα εξής αποτελέσματα: Περιφερειακών Εκλογών, υπέρ συνδυασμών και υπέρ υποψηφίων, Δημοτικών εκλογών μόνο υπέρ συνδυασμών.

Ταχυδρόμος

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ