ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Morgan Stanley: «Διαπραγματευτικό χαρτί της Αθήνας η απειλή στάσης πληρωμών»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
morgan stanley

Όπως σημειώ­νε­ται, μία στάση πλη­ρω­μών θα ωθούσε πολύ κοντά την Ελλάδα στην έξοδό της απ’ την ΕΕ καθώς η χώρα δεν θα μπορεί να συμ­με­τά­σχει σε ευρω­παϊκό πρό­γραμμα στή­ρι­ξης

Η απειλή της Ελλάδας ότι θα προ­χω­ρή­σει σε στάση πλη­ρω­μών εάν δεν επι­τευ­χθεί συμ­φω­νία με τους πιστω­τές της πιθανόν να είναι μία τακτική δια­πραγ­μά­τευ­σης σε μία προ­σπά­θεια της Αθήνας να πιέσει τους Ευρω­παί­ους, γράφουν σε έκθεση τους σήμερα οι στρα­τη­γι­κοί ανα­λυ­τές της Morgan Stanley, μεταξύ των οποίων και ο Hans Redeker.

Όπως σημειώ­νουν, μία στάση πλη­ρω­μών θα ωθούσε πολύ κοντά την Ελλάδα στην έξοδό της απ’ την ΕΕ καθώς η χώρα δεν θα μπορεί να συμ­με­τά­σχει σε ευρω­παϊκό πρό­γραμμα στή­ρι­ξης.

Παράλ­ληλα θα τεθεί σε αμφι­σβή­τηση το πρό­γραμμα έκτα­κτης χρη­μα­το­δό­τη­σης των ελλη­νι­κών τρα­πε­ζών μέσω του ELA πυρο­δο­τώ­ντας την επιβολή ελέγχου και περιο­ρι­σμών στη δια­κί­νηση κεφα­λαίων.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley το ευρώ θα δεχθεί μεγα­λύ­τερη πίεση λόγω της συνε­χι­ζό­με­νης έντασης στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρώπης.

newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.