Τοπικές Ειδήσεις

Το νησί της Χάλκης διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο στη κατηγορία Κλιματική Αλλαγή «Χάλκη – Πράσινο Έξυπνο Νησί»

Τα Best City Awards που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το νησί της Χάλκης Χρυσό νικητή, για την πρωτοπορία, την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία με την τιμή της ενέργειας να γίνεται δυσβάσταχτη. Οι λύσεις που έδωσε το νησί της Χάλκης με την δημιουργία του φωτοβολταικού πάρκου, έχοντας στο πλευρό της τους πολίτες, απέδειξε ότι το να τολμάς με βασικό μέλημα πάντα το κοινωνικό καλό, αξίζει το χρυσό βραβείο.

Ο Δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος, στέλνει ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους όσους συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του 1⁰ GR – eco island της Ελλάδας και συγκεκριμένα, στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, στην Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο. Στις διοικήσεις των εταιριών: ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, AKUO ENERGY, OMEXOM/Vinci Energies, CITROEN, ALD Automotive, Παπαστράτος, Σπυρόπουλος και VODAFONE. Πολλά συγχαρητήρια στους Αντιδημάρχους κ. Βασίλειο Ρουσσάκη, κ. Διοσμάκη Σπυρίδη και κα. Αγγελική Βογιατζόγλου για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς για την υλοποίηση του Project. Ένα τεράστιο μπράβο στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Χάλκης, κ. Δημήτριο Αγγελή , κα. Γαρυφαλλιά Πατρού, κ. Δημήτριο Φραγκάκη, κ. Γιάννη Χειμωνέττο, κα. Χρύσα Βελή και κ. Αντώνη Φαναράκη για τις ορθές αποφάσεις τους

στα συλλογικά όργανα του Δήμου Χάλκης. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Δημοσίους και Ιδιωτικούς φορείς που στήριξαν έμπρακτα μια προσπάθεια ενός μικρού νησιού η οποία έχει 100% κοινωνικό πρόσημο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου