Πολιτιστικά

«Από το βιβλίο στην οθόνη» – Διήμερο κινηματογραφικών προβολών

Το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων στο πλαίσιο του νέου διευρυμένου του εκπαιδευτικού ρόλου με τη μετατροπή του σε Κέντρο Εκπαίδευσης γα την Αειφορία (Κ.Ε.Α.),  σχεδιάζει την υλοποίηση ενημερωτικών, επιμορφωτικών δράσεων στη θεματική ενότητα «Περιβάλλον-Αειφορία –Πολιτισμός.

Ως επιμέρους θεματικά πεδία επιλέγονται η Οπτικοακουστική/Κινηματογραφική Παιδεία διασυνδεδεμένη με τη  Λογοτεχνία/Φιλαναγνωσία και Δημιουργική Γραφή. Στους άμεσους σχεδιασμούς της Παιδαγωγικής Ομάδας (Π.Ο.) του Κ.Π.Ε.-Κ.Ε.Α. είναι η υλοποίηση πιλοτικής δράσης για εκπαιδευτικούς και μαθητές  στην έδρα των σχολικών μονάδων με θέμα «Η συμβολή της κινηματογραφικής ταινίας στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία (Ε.Α.) στο πλαίσιο του οπτικοακουστικού γραμματισμού στην εκπαίδευση». Για τη δράση αυτή θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση προσεχώς.

Ως αφετηρία των δράσεων στους προαναφερθέντες θεματικούς τομείς και στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασιών και δικτυώσεων του Κ.Π.Ε.- Κ.Ε.Α. με φορείς και συλλογικότητες με συναφείς σκοπούς, θα πραγματοποιηθεί διήμερο κινηματογραφικών προβολών σε συνεργασία με τη Φιλόμυθο Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας και τον Όμιλος «cine- Εκπαίδευσης»  με τίτλο «Από το βιβλίο στην οθόνη».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις  18 & 19 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.  Θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους σε μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών  Σχολείων, Γυμνασίων  Λυκείων (πρωινές προβολές) και σε εκπαιδευτικούς και γονείς (βραδινές προβολές). Οι επιλεγμένες ταινίες  που αποτελούν κινηματογραφική μεταφορά βιβλίων στην οθόνη στοχεύουν να αναδείξουν τη στενή σχέση βιβλίου και κινηματογραφικής ταινίας και να συμβάλλουν στην προώθηση της Φιλαναγνωσίας και της Κινηματογραφικής Παιδείας στο σχολείο και στην οικογένεια.

Είσοδος ελεύθερη

 

Πριν από την προβολή των ταινιών μεγάλου μήκους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ταινίες μικρού μήκους,  επιλογές του Ομίλου «cine-Εκπαίδευση», καθώς και σχετικό επιμορφωτικό βίντεο επιλογή του Κ.Π.Ε.- Κ.Ε.Α. για την τεχνική του  Κινούμενου Σχέδιου (animation).

Στο τέλος των προβολών θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη συζήτηση με τα παιδιά- θεατές για τις ταινίες που παρακολούθησαν καθώς και δραστηριότητες επέκτασης και ανατροφοδότησης σχετικές με τις προβολές.

Επίσης, θα προταθούν δραστηριότητες και φύλλα εργασίας για επεξεργασία στην τάξη, εύκολα προσβάσιμα μέσω του ιστολογίου του διημέρου.

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα προβολών

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην παρακάτω φόρμα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Η πρωινή προβολή της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου αφορά αποκλειστικά μαθητές/μαθήτριες Ε΄& ΣΤ΄  Δημοτικού.
  • Η πρωινή προβολή της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου αφορά αποκλειστικά μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου.
  • Λόγω περιορισμένων θέσεων (200 ανά προβολή, περίπου), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.
  • Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, 14:00

.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CORtqiq2eb3O23FDI6EgGLBUzhreC3hEIIv0rtjmSBE/edit#gid=0

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου