ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα ζητούν ομογενείς βουλευτές με επιστολή τους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ομπάμα

Με επι­στο­λή τους προς τον Αμε­ρι­κα­νό πρό­ε­δρο, Μπα­ράκ Ομπά­μα, τρία ελ­λη­νι­κής κα­τα­γω­γής μέλη της Βου­λής των Αντι­προ­σώ­πων υπο­γραμ­μί­ζουν τη ση­μα­σία οι Ηνω­μέ­νες Πο­λι­τεί­ες να στα­θούν στον πλευ­ρό της Ελ­λά­δας για να υπάρ­ξει ανά­πτυ­ξη και οι­κο­νο­μι­κή ευ­η­με­ρία.

Οι Δη­μο­κρα­τι­κοί βου­λευ­τές Ντίνα Τάι­τους (Νε­βά­δα), Νίκη Τσόν­γκα (Μα­σα­χου­σέ­τη) και Τζον Σαρ­μπά­νης (Μέ­ρι­λαντ), μέλη του «Ελ­λη­νι­κού Συν­δέ­σμου» στο Κο­γκρέ­σο, ανα­φέ­ρουν στην επι­στο­λή τους προς τον πρό­ε­δρο Ομπά­μα ότι «είναι ση­μα­ντι­κό οι ΗΠΑ να στα­θούν στο πλευ­ρό της μα­κρό­χρο­νης συμ­μά­χου και να χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν την επιρ­ροή τους, όπου είναι δυ­να­τόν, για να βοη­θή­σουν την Ελ­λά­δα να δη­μιουρ­γή­σει ένα νέο δρόμο προς την οι­κο­νο­μι­κή ευ­η­με­ρία».

Οι τρεις ομο­γε­νείς βου­λευ­τές ση­μειώ­νουν με ικα­νο­ποί­η­ση τις πρό­σφα­τες ανα­φο­ρές του προ­έ­δρου Ομπά­μα «για να βοη­θη­θεί η σύμ­μα­χός μας Ελ­λά­δα και η νε­ο­ε­κλε­γεί­σα κυ­βέρ­νη­ση για να δη­μιουρ­γή­σει και να εφαρ­μό­σει μία νέα, ανα­πτυ­ξια­κή στρα­τη­γι­κή». Επί­σης, επι­ση­μαί­νουν τη δή­λω­σή του ότι «δεν μπο­ρείς να ξε­ζου­μί­ζεις χώρες που βρί­σκο­νται στο μέσο μιας ύφε­σης» και ότι «η λι­τό­τη­τα από μόνη της δεν θα φέρει ανά­πτυ­ξη στην ελ­λη­νι­κή και τις ευ­ρω­παϊ­κές οι­κο­νο­μί­ες».

Στην επι­στο­λή τους το­νί­ζουν ότι συμ­φω­νούν πως «πρέ­πει να υπάρ­ξει μία νέα, πε­ρισ­σό­τε­ρο ισο­ζυ­γι­σμέ­νη προ­σέγ­γι­ση για να βοη­θη­θεί βρα­χυ­πρό­θε­σμα η Ελ­λά­δα και να προ­ω­θη­θεί η οι­κο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη στην Ευ­ρώ­πη συ­νο­λι­κά».

Με­τα­ξύ άλλων, ση­μειώ­νουν τις «μα­κρο­χρό­νιες συμ­μα­χι­κές σχέ­σεις» και τις «κοι­νές αξίες» ΗΠΑ-Ελ­λά­δας, προ­σθέ­το­ντας ότι «η θέση της Ελ­λά­δας στην Ευ­ρώ­πη την κα­θι­στά ση­μα­ντι­κή εταί­ρο για την εμπλο­κή και το διά­λο­γο με τη Μέση Ανα­το­λή, τη Βό­ρεια και την Υπο­σα­χά­ρια Αφρι­κή και τη Νο­τιο­δυ­τι­κή Ασία».

Τέλος, οι τρεις βου­λευ­τές υπο­στη­ρί­ζουν ότι «δεν είναι προς όφε­λος κα­νε­νός αν η Ελ­λά­δα απο­τύ­χει και απο­χω­ρή­σει από την ΕΕ», όπως ανα­φέ­ρουν, κα­λώ­ντας πα­ράλ­λη­λα τον Μπα­ράκ Ομπά­μα «με τον ηγε­τι­κό του ρόλο να συ­νε­χί­σει να βοηθά τα μέρη για να επι­κε­ντρω­θούν στα κοινά τους συμ­φέ­ρο­ντα και να δια­σφα­λί­σουν πως η Ευ­ρώ­πη και η Ελ­λά­δα θα προ­χω­ρή­σουν μαζί σε δρόμο ισχύ­ος και στα­θε­ρό­τη­τας».

Στο με­τα­ξύ, το Συμ­βού­λιο Ελ­λη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Ηγε­σί­ας (HALC) συ­γκε­ντρώ­νει υπο­γρα­φές, μέσω του δια­δι­κτύ­ου, σε επι­στο­λή προς τον πρό­ε­δρο των ΗΠΑ με την οποία κα­λεί­ται να συ­νε­χί­σει να εκ­φρά­ζει την αλ­λη­λεγ­γύη του προς την Ελ­λά­δα, ασκώ­ντας επιρ­ροή στους Ευ­ρω­παί­ους ηγέ­τες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.