Ειδήσεις

Σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες έδωσαν «φακελάκι» σε δημόσια υπηρεσία

«Φακελάκι» για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση στο Δημόσιο, παραδέχεται πως έδωσε το 69% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΔΑ), σε αντίθεση με το 31% που δεν έχει έπραξε ανάλογα.

Επρόκειτο για ζωντανή ψηφοφορία μέσω κινητών τηλεφώνων, μέσω της πλατφόρμας Mentimeter, σε εκδήλωση της ΕΔΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Διαφθοράς.

Το κοινό της εκδήλωσης, που περιλάμβανε επαγγελματίες κι εμπειρογνώμονες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, κλήθηκε να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ο τομέας της Υγείας αναδείχθηκε σύμφωνα με το 27% ως ο πιο ευάλωτος σε θέματα διαφθοράς, με τον τομέα των δημόσιων συμβάσεων/έργων να ακολουθεί με ποσοστό 20%, τις φορολογικές και τελωνειακές αρχές, καθώς και την τοπική αυτοδιοίκηση με 17%, το δικαστικό σύστημα με 11%, ο αθλητισμός με 6% και το μεταναστευτικό με 2%.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η συγκεκριμένη καταγραφή δεν αποτελεί δημοσκόπηση.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου