Ακόμη μία μετανάστρια βρέθηκε θετική με κορονοϊό, στον ειδικό χώρο απομόνωσης που βρίσκεται στη δομή μεταναστώνστο Πυλί. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «ΒτΚ» πρόκειται για νεαρή κοπέλα που το απόγευμα της Πέμπτης αισθάνθηκε αδυναμία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βράδυ. Εκεί διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις που έγιναν ότι ήταν θετική στον κορονοϊό όμως η κλινική εικόνα βάση των υπόλοιπων εξετάσεων ήταν καλή και είχε μόνο δέκατα.

Η νεαρή κοπέλα διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο της Κω και πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Παρασκευής όπου και επέστρεψε στον ειδικό χώρο απομόνωσης της δομής  μεταναστών στο Πυλί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η νέα γυναίκα, ήταν στο ίδιο γκρουπ των μεταναστών (13 άτομα στο σύνολο) όπου προέκυψε και το πρώτο κρούσμα, σε ηλικιωμένη γυναίκα, αρχές της εβδομάδας.

Εκτιμάται ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να προκύψουν και άλλα κρούσματα από το συγκεκριμένο γκρουπ, καθώς ήταν και τα 13 άτομα μαζί, από την ώρα που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Τουρκία για Κω, μαζί συνελήφθησαν από τις αρχές του νησιού μας και όλοι μαζί βρίσκονται στον ειδικό χώρο απομόνωσης όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, παρακολουθούν στενά τον χώρο, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Να σημειωθεί ότι συνολικά αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο μας, νοσηλεύονται 3 άτομα με κορωνοϊό.

Ο χώρος απομόνωσης είναι ένας ξεχωριστός χώρος περιφραγμένος, σε απόσταση από το ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ στο Πυλί και φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ. Εκεί διαμένουν όσοι εισέρχονται παράνομα στην χώρα εν μέσω της πανδημίας και παραμένουν για τουλάχιστον 2 εβδομάδες στα μέτρα του περιορισμού της διάδοσης του Covid-19.

Πηγή: vimatisko.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ