Τοπικές Ειδήσεις

Σύλλογος Νεφροπαθών Κω: “Το νοσοκομείο της Κω αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα προσωπικού”

Προς έκπληξη μας δεν συμπεριελήφθη στην προκήρυξη η θέση Νεφρολόγου

ΘΕΜΑ 1: «Κάλυψη των κενών θέσεων σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Ν.Τ.)»

ΘΕΜΑ 2 : «Την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης και ψύξης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Ν.Τ.)»

 

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου ΚΩ.

Το νοσοκομείο της Κω αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα προσωπικού σε βασικές ειδικότητες. Είναι ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες ενός νησιού που αποτελεί τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας ενώ καλύπτει και τις ανάγκες των γύρω νησιών.

Στην πρόσφατη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο της Κω έχει προκηρυχτεί η κάλυψη δυο θέσεων ειδικευμένων ιατρών, μια Παθολόγου Επιμελητού Α και Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος .

Προς έκπληξη μας δεν συμπεριελήφθη στην προκήρυξη η θέση Νεφρολόγου.

Αυτή την στιγμή στο Νοσοκομείο της Κω υπηρετούν ένας Νεφρολόγος, ένας Γενικής Ιατρικής και

6 Νοσηλευτές στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Η μοναδική Νεφρολόγος που υπάρχει εξυπηρετεί 34 μόνιμους τακτικούς ασθενείς και τα έκτακτα περιστατικά. Ταυτόχρονα έχει και την ιατρική φροντίδα για 15 μεταμοσχευμένους ασθενείς.

Υπάρχουν και 4 ασθενείς που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Δευτερευούσης αλλά επίσης μεγάλης σημασίας είναι και η θέρμανση /ψύξη της μονάδας, μιας και οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται σε μια σωστά ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Συνοψίζοντας, για την σωστή και πάνω από όλα ασφαλή λειτουργία της μονάδας χρειάζονται 3 Νεφρολόγοι και 8 έμπειροι Νοσηλευτές.

Η υποστελέχωση της Μονάδας θέτει σε κίνδυνο την ΖΩΗ των Αιμακαθαρόμενων!

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε να σταθείτε πλάι μας έτσι ώστε να εισακουστούμε και η Μ.Ν.Τ να μπορεί να επιτελέσει το τόσο σημαντικό έργο για την επιβίωση των ασθενών.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε παραπέρα διευκρίνηση.

 

 

Με τιμή,

Η προεδρος

Καλλιόπη Χατζηπαναγιώτη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου