Ειδήσεις

Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου: Να υπογράψουν «με κλειστά μάτια» δήλωση ζητούν από τους εργαζόμενους

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου  καταγγέλλει την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  η οποία ζητά από τους εργαζόμενους στην εταιρεία να υπογράψουν έγγραφη δήλωση ότι συμφωνούν με τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συγκεκριμένα η έγγραφη δήλωση που έχει συντάξει η εργοδοσία, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν λάβει γνώση των διατάξεων όρων και προϋποθέσεων της συμφωνίας εξυγίανσης και ανεπιφυλάκτως συναινούν  ως προς το περιεχόμενο αυτής αλλά και τους ειδικότερους όρους που τους αφορούν.

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ δεν γνωρίζουν ούτε τι αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ δυο επιχειρηματικών ομίλων ούτε είχαν μέχρι τώρα οποιαδήποτε ενημέρωση για τη δουλειά τους και το μεροκάματο τους.

Η μέχρι τώρα εμπειρία και στον κλάδο και από άλλους κλάδους στους οποίους οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει σε ¨εξυγίανση¨, αποδεικνύει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε στις πλάτες των εργαζομένων δηλ. και με μειώσεις μισθών και με κατάργηση δικαιωμάτων και με μαζικές απολύσεις.

Καλούμε την εργοδοσία να αποσύρει τώρα το κατάπτυστο αυτό κείμενο.

Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ της περιοχής μας να μην υπογράψουν αυτή την δήλωση που στην ουσία  τους ζητούν να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους ,και να έρθουν άμεσα σε επαφή με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ αν τους ζητηθεί να υπογράψουν το κατάπτυστο αυτό κείμενο.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου